Alma_Mater_weekend

Miért az SZTE? Megannyi sportolási lehetőség

Tanulj Te is a Szegedi Tudományegyetemen, hazánk egyik legrangosabb felsőoktatási intézményében! De miért éppen az SZTE? Az okok közül egy: a széleskörű és kedvezményes szabadidős és sport lehetőségek.

„ A csapat nagyon fiatal, és bárki bekerülhet, aki egy bizonyos szinten már űzte a röplabdát és rendszeresen eljár edzésre. A röplabda az okos emberek sportja. Koordináció, gyorsaság, dinamika, rengeteg koncentráció, figyelem, fegyelem, kitartás és némi ravaszság is szükségeltetik ehhez a sporthoz. A hangulat, az összetartás példás és mindent lányt a röplabda szeretete jellemez”- mondta a Szegedi Egyetem Magazinnak Páder Zsófia az EHÖK SE női röplabda csapatának kapitánya.


aok_sportpalya-2014szep18-ezs-12A Szegedi Tudományegyetem igazi sportparadicsom, ahol nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges nevelésre és a különböző sportolási lehetőségekre. Az egyetem modern Sportközpontjában hét különböző méretű fedett terem, speciális streetballpálya, kosárlabdapálya, négy fociaréna és két műanyag borítású teniszpálya várja a sportolni vágyókat. Az SZTE a felvehető testnevelésórák igen széles skáláját kínálja, a hallgatók 300 meghirdetett kurzusból és több mint 30 sportágból válogathatnak. A hagyományos sportágak, az aerobik, úszás, tenisz mellett jóga, intim torna, tánc, vitorlázás és számos küzdősport is a felvehető kurzusok közé. Az SZTE sokat tesz az élsportolók támogatásáért is, az egyetem nevét viseli a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabda csapat, a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem első osztályú női vízilabdacsapat, az Univeritas SC Tanárképző csapat és SZTE EHÖK SE csapatai. A kiváló sportolóknak ösztöndíj lehetőséget biztosít a SZTE Tehetségpont „Jó tanuló, jó sportoló” pályázata, mely a Szegedi Tudományegyetem nevét viselő egyesületben sportoló, tanulmányaikat jó eredménnyel folytató hallgatókat támogatja.


Szabadidős tevékenységek diákbarát áron: az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat és az SZTE Sportközpont támogatásával kedvezményes diákjegy/bérlet váltható az SZTE EHÖK Fitnesz Klubba, az Anna fürdőbe és a Napfényfürdő Aquapolisba, kedvezményesen használható a városi műjégpálya, ingyenesen használhatják a hallgatók az Erzsébet ligeti SZTE Teniszközpont kijelölt pályáit- csakhogy néhányat említsünk a számos kedvezményből.


*


A felvételi eljárás menetéről és a Szegedi Tudományegyetem képzéseinek követelményeiről mindent megtudhatnak az érdeklődők a 2015. február 7-i összegyetemi nyílt napon. Az SZTE Rektori Hivatal épületében (Szeged, Dugonics tér 13.) az egyetem képzéseit is bemutatják a szakok és karok legjobb ismerői, az universitas vezetői pedig ismét tartanak „szülői értekezletet”, ahol friss információkkal segítik a diákokat és a felnőtteket a továbbtanulásról szóló döntés meghozatalában.


Az SZTE felvételizőknek szóló honlapja, melyen további információ olvasható a Tisza-parti univesitas immár hagyományos februári nyílt napjáról, itt található: SZTE Felvételi


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.






sallai-doraSallai Dóra- GTK: pénzügy és számvitel

Semmi kétségem nem volt afelől, hogy az SZTE-re fogok jelentkezni, ugyanis ott tanuló ismerőseimtől csak pozitív véleményt hallottam. Érdekesnél érdekesebb kurzusok színesítik az egyetemi éveket, mindemellett magas színvonalú a sport és a nyelvoktatás is. Jó döntés az SZTE, mert országszerte elismert tudást ad a hallgatóknak, és itt olyan lehetőségekkel találkozhatunk, amik pozitívan hatnak mind a pályánk, mind az életünk során.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.