SZTE Info

Hírek

2018. május 15.

A Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Újszülött Osztálya modern, gördíthető bölcsővel gazdagodik a K&H gyógyvarázs és a K&H Private banking jóvoltából.

Az esemény időpontja: 2018. május 17. (csütörtök) 13:00

Helyszíne: Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, Könyvtár (6725 Szeged, Semmelweis u. 1.)

2018. május 15.

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar tisztelettel meghívja Önt filozófia témájú rendezvényeire a

2018. május 14. és 19. közötti időszakban.

2018. május 15.

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a

Csodálattal és hálával című, az SZTE Nobel-díjas kutatója, Szent-Györgyi Albert életéről szóló film ősbemutatójára 2018. május 17-én, csütörtökön 11:00 órai kezdettel. Helyszín: MTA Szegedi Akadémiai Bizottság székháza (Szeged, Somogyi u. 7.)

2018. május 10.

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt az „Egyetemalapító” Báthory István mellszobrának koszorúzási ünnepségére 2018. május 11-én, pénteken 11:00 órai kezdettel. Helyszín: Nemzeti Emlékcsarnok, az Egyetemalapító mellszobra (Szeged, Dóm tér).

2018. május 08.

A Szegedi Tudományegyetem és a Magyar Fogorvosok Egyesülete tisztelettel meghívja Önt a Perspektívák a Paro-Implantológiában és a Komprehenzív Fogászatban című nemzetközi konferenciára 2018. május 11-én, pénteken 09:00 órára. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi terem

(6722 Szeged, Ady tér 10.)

SZTEmagazin

2018. április 04.

IMG_7581

Gergely Árpád László, az SZTE TTIK Fizikai Intézetének egyetemi tanára kétszer is találkozott Stephen Hawkinggal, akinek a munkásságáról összefoglaló cikket írt egy csillagászati lapban. A közelmúltban elhunyt világhírű brit elméleti fizikus által kidolgozott feketelyuk-termodinamikát a szegedi kutató is felhasználja vizsgálataiban.

SZTEtelevízió

2018. május 02.

honlapra

„Bibó István, Szűcs Jenő és mások megközelítéseit tovább gondolva újszerű elméletet sikerült kidolgozonom a kelet-közép-európai térség társadalmi identitásának értelmezésére. Eszerint a régió elsődleges markere a sebzett kollektív identitás, ez mozgatja a döntéshozókat, ennek mentén értelmezhetőek a társadalmi reakciók, választási eredmények. Sőt a kortárs szépirodalom legjelesebb képviselői is e sebek fájdalmát és a gyógyulás lehetőségeit tematizálják.”

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • *
  május 23.
  08:00 - 16:00
  A „Jártam a jelenben, éltem a jövőben” címmel összeállított tárlat Arany János életét, pályáját, költészetét mutatja be fotók, dokumentumok, kéziratok és idézetek sokaságán keresztül. A kiállítás a könyvtár nyitvatartási idejében szabadon látogatható június 2-áig.
 • május 23.
  11:00 - 12:00
  A SZAB Nyelvtudományi Munkabizottsága, az SZTE BTK Általános Nyelvészeti Tanszéke és az SZTE Nyelvtudományi Doktori Iskola Elméleti Nyelvészeti Doktori Programja által szervezett előadáson Hunyadi László, Váradi Tamás és Szekrényes István mutatja be a HuComTech multimodális korpuszt.
 • május 23.
  17:00 - 18:30
  Módra Szilvia Sófi-díjas gyógyszerészhallgató utazási élménybeszámolójának témája: Toledo (USA, Ohio állam). Szó lesz arról, hogy milyen az élet egy amerikai "kisvárosban", Toledoban, Szeged testvérvárosában... De egy kitérővel eljutunk a New York állambeli Niagara-vízeséshez is.
 • május 23.
  17:00 - 18:30
  Teresa Snyder is currently the Business Development Manager for Toledo Lucas County Port Authority. In 2012, she was honored to received recognition from the Ohio House of Representatives as Ohio’s International Woman of the Year. At this event Teresa introduces Szeged's sister city, Toledo and the Northwest Ohio Region highlighting their potentials for academic, business and community partnerships.
 • május 23.
  17:30 - 20:00
  A film Szent-Györgyi Albert életét mutatja be az egykor általa vezetett tanszékekből kinőtt egyetemi egységek mai irányítóival készített interjúk alapján. A rendező célja, hogy megszólaltassa Szent-Györgyi örökségének avatott ismerőit és bemutassa élete mellett örökségének utóéletét is. A vetítés utáni beszélgetés résztvevői: Vojtkó Ferenc filmrendező, valamint a Szegedi Tudományegyetem meghívott professzorai.