2024. április 24., szerda

EMMI Orságos Javítóintézet

A Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar együttműködési megállapodást kötött az EMMI Országos Javítóintézet Budapesti Intézményével. A megállapodás lehetőséget nyújt szociális munka szakra felvételiző hallgatóknakarra, hogy duális képzésbevegyenek részt, mely révén a teljes képzési idő alatt a Javítóintézetben végezhetnek tapasztalt szakemberek mellett fizetett állásban, szociális munkát. Az Intézetben eltöltendő gyakorlati idő eredményességét kiváló szakmai csapat, az ott élő fiatalkorúkat támogató, elismert reszocializációs pedagógiai és szociális program segíti.

A duális megállapodás mellett a Javítóintézet várja a szociálpolitika mesterszakos hallgatókat is kooperatív gyakorlatra, mely a kötelező területi gyakorlat feletti extra lehetőséget nyújt a tanulni, képződni vágyóknak.

Az együttműködés az EFOP-3.5.2-17-2017-00003 „Duális és gyakorlatorientált felsőoktatási képzések fejlesztése és oktatási innováció a szociális munka és a segítő szakmák terén a Dél-alföldi régióban” című pályázati program keretében valósul meg.

A duális és kooperatív képzési formáról, a jelentkezés módjáról Dr. Vida Anikó nyújt tájékoztatást. Elérhető: vida@etszk.u-szeged.hu e – mail címen.

ors