Amiláz enzim által katalizált reakció vizsgálata

A: nyálban

Az amiláz enzim szubsztrátja a keményítő, melynek kimutatása Lugol próbával, a katalízis során keletkező termékek (redukáló cukrok) kimutatása pedig Fehling próbával történik.


B: mikrobák esetében

Egyes mikroorganizmusok (baktériumok, gombák) is képesek keményítőbontó enzim, amiláz termelésére. A mikrobák által termelt amiláz exoenzim, melynek aktivitását a táptalajban lévő keményítő bontásával mutatjuk be. Bemutatjuk, hogy az amiláz termelését indukálni kell, illetve konstitutív amiláz termelő mutánsokat is bevonunk a kísérletbe.

Előadás megtekintése:

Az Egyetem neve:
Szegedi Tudományegyetem
Rövidített megnevezése: SZTE
Székhelye: Szeged, Dugonics tér 13.
Postacíme: 6720 Szeged, Dugonics tér 13.
Központi telefonszáma: (62) 544-000

C_evszammal

Az egyetem megnevezése külföldi kapcsolataiban:
latinul:
Universitas Scientiarum Szegediensis
angolul:
University of Szeged
németül:
Universität Szeged
franciául:
Université de Szeged

Az egyetem alapítója:
Országgyűlés

Az egyetem felügyeleti szerve:
Emberi Erőforrások Minisztériuma