kerekpar2

2010-ben ismét kerékpáros-barát munkahely az SZTE TIK!

Nagy örömünkre szolgál, hogy az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ a 2010-es évre vonatkozóan is elnyerte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium által meghirdetett Kerékpárosbarát Munkahely címet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

kerekparA József Attila Tanulmányi és Információs Központ vezetősége az épület átadása óta nagy hangsúlyt fektet a környezettudatos magatartás megismertetésére mind a hallgatók, mind az egyetemi dolgozók körében. Az évek során az Intézmény számos olyan intézkedést vezetett be, mely többek között elősegítette hogy a Szegedi Tudományegyetem elnyerhette a Közép-Európa legzöldebb egyeteme címet.


A további „Zöld Úton” haladó fejlesztés újabb állomása a Kerékpáros-barát Munkahely cím megpályázása és elnyerése volt. Ezt az elismerő címet 2010-ben már második alkalommal nyerte el a Központ.


Az intézmény csatlakozott a Bringázz a munkába internetes programhoz, valamint jelentős szerepet vállalt a Bringázz az egyetemre hallgatói felhívás népszerűsítésében.


Az SZTE TIK kerékpáros stratégiája itt olvasható


 

Amit Központunk megtett a kerékpáros közlekedés népszerűsítése érdekében


  • Rövid távú várakozásra 140 db férőhely áll rendelkezésre, amely megfelel a KHEM B+R szabványkönyvében foglaltaknak. A férőhelyek az épület főbejárati homlokzata előtt (100 db) és a gazdasági bejáratnál (40 db) találhatók. Az előbbi elsősorban a látogatói igények kiszolgálását, az utóbbi a munkatársak igényeinek kiszolgálására célozzák. 
  • A teljes kerékpár tárolására szolgáló terület biztonsági kamerákkal megfigyelt. 
  • A női és férfi öltözőkben 2-2 tusoló fülkével rendelkezünk. Kulturált tusolási és átöltözési lehetőséget biztosítunk munkavállalóinknak. 
  • A női és férfi öltözőkben kifejezetten erre a célra 1-1 db zárható öltözőszekrényt helyeztünk el.
  •  Az öltözök hajszárítóval, törölközőtartóval, tusfürdővel is ellátottak.
  •  Az épület műszaki diszpécser szolgálata igénybe vehető a kisebb kerékpáros műszaki hibák orvoslásában.
  • Minden évben megrendezésre kerül a „Föld Napja” rendezvény, melynek alfejezete a kerékpáros közlekedés népszerűsítése is. A rendezvény alkalmával kerékpáros túrát szervezünk az Egyetemi Füvészkertbe, illetve 2009-ben első alkalommal megrendeztük az I. SZTE TIK Kerékpár Szépségversenyt.
  • Részt veszünk a „Bringázz a Munkába” és a „Bringázz az egyetemre” programban. Ezt a programot weboldalunkon, a Központban lévő információs táblákon, hírlevelek segítségével népszerűsítjük.
  • Az intézmény belső kommunikációjának az eszköze az elektronikus „Zöld hírlevél”, amely negyedéves gyakorisággal informál az intézményt érintő környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontú aktualitásokról, ezen belül a kerékpározás vonatkozásairól is.
  • Központunk rendelkezik Kerékpáros Stratégiával és Környezeti Filozófiával is.
  • A Kerékpárosbarát Munkahely cím egy évre szól, a meghosszabbítása érdekében évente kell jelentést küldeni a közlekedésfejlesztési tárca címére.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés