Szegedi Tudományegyetem

 kultiroda_fejlec

Egyetemi Tavasz 2017

Az Egyetemi Tavasz a Szegedi Tudományegyetem tavaszi rendezvénysorozata, melyet 2004 óta minden áprilisban megrendez az SZTE Kulturális Iroda.


etavasz2017Tisztelt Egyetemi Polgárok! Kedves Vendégeink!


Izgalmas ívet ír le az idei Egyetemi Tavasz programsorozata: hivatalosan a már hagyományos Egyetemi Fotópályázat anyagából válogatott kiállítással és a költészet napi pódiumestekkel kezdődik, majd május közepén Tandi Flóra és Miklósa Erika közös koncertjével zárul.

 

A rangos események között tudományos és ismeretterjesztő előadások, konferenciák, kiállítások, koncertek, könyvbemutatók, kulturális és szórakoztató programok töltik meg az Egyetemi Tavasz programját, amelyek az egyetem és a város számos helyszínén, jelentős részben ingyen lesznek elérhetőek az egyetem és Szeged polgárainak egyaránt. A rektori épület átriumában a hagyományokhoz hűen fotókiállításokkal várjuk a látogatókat. A Díszteremben komolyzenei koncerteket rendezünk. A JATE-klubban buli és koncertek várják a fiatalabb korosztályt. Szent-Györgyi Albert szobránál, az Arany János Emlékévhez is kapcsolódva szerveztük meg az idei Vers Délben programunkat, ahol minden hétköznap, a déli harangszó után elhangzik majd egy-egy költemény.

 

A tavaszi programsorozat - amelyet idén tizennegyedik alkalommal rendez meg a Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája - igyekszik megmutatni mindazt a felhalmozott szellemi, kulturális, művészeti és tudományos tőkét, amellyel egyetemünk polgárai - hallgatók, oktatók, kutatók, dolgozók - jól sáfárkodtak, és amelyből így idén tavasszal is egy egész fesztiválnyit tudunk meríteni.

 

Programjainkra szeretettel várjuk Szeged és egyetemünk polgárait.

 

Szabó Gábor
akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora


A mindenki számára nyitott rendezvénysorozaton kulturális és sportesemények, kari napok, ismeretterjesztő előadások és konferenciák várják az érdeklődőket. A rendezvénysorozat programjait a kihelyezett programfüzetekben, és a Szegedi Tudományegyetem honlapjának rendezvénynaptárában találhatják meg.Az Egyetemi Tavasz 2017 programfüzete innen letölthető.