2019. január 24., csütörtök
Szegedi Tudományegyetem

 kultiroda_fejlec

Egyetemi Tavasz 2018

Az Egyetemi Tavasz a Szegedi Tudományegyetem tavaszi rendezvénysorozata, melyet 2004 óta minden áprilisban megrendez az SZTE Kulturális Iroda.

etvTisztelt Egyetemi Polgárok! Kedves Vendégeink!


„A tudomány irányítja a világot, a művészet pedig lakhatóvá teszi.” /Jean Clair/ Tizenöt esztendeje a magyar költészet napja az Egyetemi Tavasz kulturális programsorozatának indulását is jelenti Szegeden. Idén sincs ez másként, április 11-tôl május 18-ig városunk lakói és az egyetemi polgárok egyaránt részt vehetnek a több mint 200 különböző kulturális, tudományos és ismeretterjesztő rendezvényen, melyek ebben az évben is rendkívül izgalmasnak ígérkeznek. A zene szerelmeseinek a 19. Nemzetközi Gitárfesztivált vagy a különböző könnyű és komolyzenei koncerteket, a színház rajongóinak a Szegedi Egyetemi Színházi Találkozót, a költészet iránt érdeklődőknek pedig a Vers Délben-t ajánlom, hogy csak néhányat említsek a sokszínű választékból, melyek között találhatnak még kiállításokat, könyvbemutatókat, tudományos és ismeretterjesztő előadásokat is.

 

Bízom benne, hogy mindnyájan találnak majd kedvükre való programot ebben a változatos kínálatban, melyekhez jó szórakozást kívánok.

 

Szabó Gábor

akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora


A mindenki számára nyitott rendezvénysorozaton kulturális és sportesemények, kari napok, ismeretterjesztő előadások és konferenciák várják az érdeklődőket. A rendezvénysorozat programjait a kihelyezett programfüzetekben, és a Szegedi Tudományegyetem honlapjának rendezvénynaptárában találhatják meg.Az Egyetemi Tavasz 2018 programfüzete innen letölthető.