Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Fejlesztési Projektek  --  Széchenyi 2020  --  GINOP-2.2.1-15-2017-00101
GINOP-2.2.1-15-2017-00101

A pályázati projekt címe: A hagyományos PICK termékek versenyképességének javítása az élelmiszerlánc különböző lépéseinél alkalmazott innovatív megoldások segítségével


ESZAA (fő)kedvezményezett neve: PICK SZEGED Zrt.

Konzorciumi partnerek: Szegedi Tudományegyetem

Szakmai vezető: Dr. Hodúr Cecília

Projektmenedzser: Fekete Klára


Támogatás összege (Ft): 1 711 261 957 Ft

A projekt tervezett befejezési dátuma:   2021.08.31

A támogatás intenzitása: 66,9557 %




Források megoszlása konzorciumi tagonként

Konzorciumi tag

Megítélt támogatás (Ft)

Önerő (Ft)

Összesen (Ft)

 

PICK SZEGED Zrt.

1 026 591 585

 

844 551 540

1 871 143 125

Szegedi Tudományegyetem

684 670 372

0

684 670 372

Összesen

1 711 261 957

844 551 540

2 555 813 497

 

Projekt összefoglaló

A projekt célja a hentesáru és szárazáru gyártás kutatás-fejlesztése, új eljárástípusok kidolgozása a húsipar számára. A cél elérése érdekében fókuszba kerül a hús alapanyag víztartalom csökkentése és a füstölési eljárás fejlesztése, a penészkultúra reorganizációja, klímatechnológia optimalizálás, automatizálás, csomagolás és termékfejlesztés. A megvalósításban a hazai húsipar egyik legmeghatározóbb szereplője, a PICK SZEGED Zrt. és a méltán híres Szegedi Tudományegyetem vesz részt.

 

Projektmenedzsment elérhetőségei:

cím: 6720 Szeged, Dugonics tér 13.

 

Projektmenedzser: Fekete Klára

Tel.: +36-62-34-3125

e-mail: fekete.klara@gmf.u-szeged.hu

 

 

Pénzügyi vezető: Rosu Brigitta

 

Tel.: +36-62-54-6976

 

e-mail: rosu.brigitta@gmf.u-szeged.hu