Legfontosabb felvételi dátumok

Kevesebb, mint egy hét múlva kiderül, kit hova vettek fel. De mi történik pontosan utána? Erre ad választ cikkünk, érdemes megjegyezni az alábbi cikkben lévő dátumokat megjegyezni!


Július 26: ponthatárhúzás. Aki nem lesz netközelben és nem vesz részt a Pont Ott Partin, nekik sms-ben küldi meg az Oktatási Hivatal az eredményt, amennyiben a telefonszámukat a regisztráció során megadták. Az Oktatási hivatal a felvételi döntésről legkésőbb augusztus 5-ig küld tájékoztatást e-mailben.


Ha a felvételiző azzal szembesült, hogy nem került be a kívánt helyekre, azaz nem nyert felvételt felsőoktatási intézménybe, úgy annak se kell csüggednie, ugyanis a Szegedi Tudományegyetem számos szakára lehet idén is pótfelvételizni. Részletek a www.u-szeged.hu/potfelveteli oldalon.


A felvételi döntés ellen fellebbezni az eredmény kihirdetésétől számított 15 napon belül lehetséges. A fellebbezési kérelmet az Oktatási Hivatalnak (1380 Budapest, Pf. 1190), az emberi erőforrások miniszterének (Balog Zoltán) címezve.


Felvettek! Irány a gólyatábor és a beiratkozás!


A gólyatáborok mindig augusztus vége, szeptember elejére vannak időzítve, akkorra kell rájuk számítani. A Szegedi Tudományegyetem beiratkozási hete: 2016. augusztus 29. – szeptember 04.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Hell_Molli_felveteliHell Molli - TKK, angol-média

Továbbtanulásnál az elsődleges célom az SZTE volt. Jókat hallottam az intézményről és a szülővárosomhoz is közel van. Jól érzem itt magam, elégedett vagyok a képzéssel, különösen azért, mert előre elkészített órarenddel segítenek minket. Egyik kedvenc helyem az egyetemi könyvtár, ahol a tanulmányokhoz szükséges könyveket megtalálom. Az SZTE 21. századi egyetem, tetszik, hogy a TIK-ben ingyenesen használhatom a számítógépeket és a legtöbb egyetemi épületben van free Wifi.



Kocsik EdinaKocsik Edina – BTK – anglisztika

Szerintem Szeged sokkal barátságosabb város, mint Pest. Nagyon közvetlenek az emberek, és mindenhol ismerősökkel találkozok. Tetszik, hogy az egyetem elkötelezett a környezettudatosság iránt. Emellett az oktatás színvonala is kiemelkedő a hazai egyetemek viszonylatában is.




További hallgatói vélemények >>>