Hermann_kolesz_a_kodben

Szállások Szegeden egyetemistáknak

A nyüzsgő kollégiumi életet szereted? Vagy inkább egy csendes albérletre vágysz? Ha a továbbtanulásnál a Szegedi Tudományegyetemet választod, kedvező áru albérletek és jól felszerelt, ugyanakkor megfizethető kollégiumok várnak rád.



  • sokszínűség a karközi kollégiumokban
  • a kari kollégiumok előnyei a tanulásban
  • szegedi szakkollégiumok: a tehetséggondozás színterei
  • olcsó, mégis egyéni igényekhez igazodó albérletek


kollegiumA nyüzsgő belvárost, vagy a csendes zöldövezeti városrészt kedvelő fiatalok egyaránt megtalálják a számukra legmegfelelőbb kollégiumot Szegeden. Az egyetem öt karközi kollégiumában – Eötvös Loránd Kollégium, Herman Ottó Kollégium, Károlyi Mihály Kollégium, Móra Ferenc Kollégium, Öthalmi Diáklakások – a különböző karok, és a legkülönbözőbb tudományterületek hallgatói lakhatnak együtt.


Az SZTE hat kari kollégiuma – ÁOK Apáthy István Kollégium, ÁOK id. Jancsó Miklós Kollégium, ETSZK Béke Utcai Kollégium, ETSZK Madzsar József Kollégium, GYTK Semmelweis Ignác Kollégium, JGYPK Teleki Blanka Kollégium, MGK Kollégium, MK Kollégium – számos előnnyel bír. Mindenki ugyanoda jár, vagy épp ugyanazt is tanulja, a felsőbb évesek jó tanácsai, a csoporttársak jegyzetei mind segítik a tanulmányokat. A kollégiumok a szálláshely mellett szellemi közösséget is jelentenek, a kulturális és társasági életet egyedi programok színesítik.


vizsgaidoszakalloNem csupán négy falat, hanem a tehetséggondozás színtereit is jelentik a szegedi szakkollégiumok. A Szegedi Társadalomtudományi Szakkollégium, az Eötvös Loránd Kollégium, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Szakkollégiuma, a Móra Ferenc Szakkollégium, az SZTE GYTK Kabay János Szakkollégium, az SZTE JGYPK Művészeti, Művészetpedagógiai és Művészetközvetítő Szakkollégium, valamint az SZTE ZMK Kortárszenei és Előadóművészeti Szakkollégium vonzereje az egyetemi oktatást kiegészítő kurzusokban, a bőséges szakmai, kulturális és sportrendezvényekben rejlik.



A kollégiumi térítési díjak mind a karközi, mind a kari kollégiumokban az államilag támogatott hallgatók esetében 10 ezer forint körüli, a költségtérítéses diákok esetében 10-16 ezer forint közötti. Ez igen kedvező a fővárosi kollégiumokhoz képest, ahol akár 25 ezer forintot is fizethet egy költségtérítéses egyetemista.

 

Aki nem vágyik kollégiumba, az a szegedi albérletek közül válogathat. A kiadó szobák választéka rendkívül nagy, a város gyakorlatilag bármely részében található megfelelő albérlet. A keresésben az online egyetemi albérletkereső, az egyetemi albérletközvetítő Facebook-os oldala, vagy a Déli Apró hirdetőújság segíthet. Kiadó szobákat már 20 ezer forint + rezsi áron találhatunk, míg a 1,5-2 szobás albérletek 45 ezer forintnál kezdődnek. Ez a budapesti albérlet árakkal összehasonlítva – ahol, egy 1,5 szobás lakásért 100 ezer forintot is elkérnek – remek ajánlat.

 

Kövesd az SZTE-t a Facebookon, az Instragramon és a YouTube-on!


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Aryan_MardanpourAryan Mardanpour - ÁOK, orvos

A nevem Aryan Mardanpour és Perzsiából jöttem. Másodéves hallgató vagyok a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. Már közel három éve Magyarországon élek, 8 hónapot Budapesten töltöttem.

Gyerekként a Nagybátyám karrierje inspirált arra, hogy orvosnak tanuljak, Ő egy nagyon sikeres ortopéd sebész az országomban. Miután felvettek a Szegedi Tudományegyetemre, komolyabban kezdtem venni a tanulást, mert Szegeden kimondottan kemény az orvosi kar. Szeretek segíteni az embereknek. Miután befejeztem a tanulmányaimat Szegeden, terveim szerint egy időre szeretnék önkéntes munkát végezni az „Orvosok határok Nélkül” segélyszervezetnél. Szegedre pedig mindig második otthonomként gondolok.



barta-eszterBarta Eszter – GTK: kereskedelem és marketing

A továbbtanulásnál egyértelmű volt, hogy az SZTE-t jelölöm meg, Szeged szépségével és az egyetem jó hírnevével nem tudja felvenni a versenyt más intézmény. Életem egyik legjobb választásának tartom a GTK-t. A képzés lendületes és fiatalos, az oktatók nyitottak és segítőkészek. Pezsgő élet vár itt a hallgatókra, együtt élvezhetjük fiatalságunk legszebb napjait.



További hallgatói vélemények >>>