kepzesi_teszt

Az SZTE online tesztje segít a pályaválasztásban

A középiskolások számára sokszor nagyon nehéz a döntés: melyik szakot válasszák? Ebben segít nekik az SZTE saját fejlesztésű online képzési orientációs tesztje. Az intézmény később a gólyákat sem hagyja magukra: kompetencia méréssel határozza meg, milyen támogatásra van szükségük a sikeres egyetemi tanulmányok érdekében.


 

  • Az SZTE saját fejlesztésű képzési orientációs tesztje segít a legmegfelelőbb képzési terület és karrierút kiválasztásában.
  • Elérhető a http://www.mileszekha.szte.hu/ oldalon.
  • Az intézmény az elsőéves hallgatók tudását, általános problémamegoldó képességeit is feltérképezi, és megállapítja milyen támogatásra van szükségük a sikeres egyetemi tanulmányaikhoz.

 

Az SZTE tapasztalt szakértők bevonásával fejlesztette ki képzési orientációs tesztjét. A http://www.mileszekha.szte.hu/ oldalon elérhető teszt kitöltésével a középiskolás diákok visszajelzést kapnak az őket leginkább jellemző személyiségjegyekről, készségekről és érdeklődési irányokról. A teszt újdonsága, hogy ezekhez nemcsak foglalkozásokat, hanem olyan képzési területeket és ajánlott szakokat illeszt, melyek elérhetőek a Szegedi Tudományegyetemen. Ezzel új szempontokat és lehetőségeket ismernek meg a továbbtanulni vágyók egy gyors és egyszerű online eszköz segítségével. A teszt kitöltése különösen azoknak a diákoknak ajánlott, akik bizonytalanok a szakválasztást illetően vagy megerősítést szeretnének kapni továbbtanulási döntésük meghozatala előtt.


A szilárd önismereten alapuló szakválasztás nemcsak közvetlenül a tanulmányokra van pozitív hatással. A számára megfelelő pályán elinduló hallgató hatékonyabban tud élni az egyetem adta tapasztalatszerzési lehetőségek széles kínálatával is: a tanulmányi utak, külföldi ösztöndíjak, gyakornoki vagy álláskeresést segítő programok később pótolhatatlan készségekkel vértezik fel a hallgatókat, óriási előnyt nyújtva nekik a munkaerőpiacra való sikeres kilépéshez.

 

A 2016/17-es tanévtől a kormány minden magyarországi felsőoktatási intézményben kötelezővé teszi a kompetencia-mérést annak érdekében, hogy láthatóvá váljon a hallgatók fejlődése. A Szegedi Tudományegyetemen az országban elsőként, pilot jelleggel ezt már a 2015/16-os tanévtől elkezdték.

 

A jelentkezők az „Egyetemi tanulmányi alkalmasság felmérése és fejlesztése” című összegyetemi kurzus keretében tölthetik ki az online teszteket. A kurzus célja a tanulmányaikat megkezdő hallgatók felkészültségének feltérképezése. Annak megállapítása, hogy milyen tudást sajátítottak el a középiskolában, milyen általános problémamegoldó képességekkel rendelkeznek, és milyen támogatásra van szükségük a sikeres egyetemi tanulmányok érdekében.

 

Kövesd az SZTE-t a Facebookon az Instagramon és a You Tube-on.



esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Horvath_TamaraHorváth Tamara - TTIK, biológia mesterszak

2007-ben kezdtem el az egyetemet, azért pont Szegeden, mert nagyon jó híre van, illetve nagyon dicsérik az oktatást. Jó a fiatal társasági élet. Csak pozitív tapasztalatam vannak, sok emberrel lehet megismerkedni, nagyon kellemes csalódás volt az azóta eltöltött pár év. Az oktatás és a kutatás is világszínvonalú a TTIK-n, olyan ismeretekkel vérteznek fel bennünket, melyek birtokában jó eséllyel indulunk a munkaerőpiacon.



Kubik_SzintiaKubik Szintia – BTK, kommunikáció-és médiatudomány MA

Vajdaságiként fontos volt számomra, hogy az egyetem közel legyen az otthonomhoz, ezért választottam a Szegedi Tudományegyetemet, illetve azért is, mert nagyon sok pozitívumot hallottam róla korábban. Szegednek több előnye van: a mérete, a pezsgése és a kedvezményei. Tökéletes mert nagyváros, de mégis kisvárosias a légkör, ami igazán hangulatossá teszi. Rengeteg kulturális program közül tudnak választani a diákok, melyek gyakran párosulnak kedvezményekkel is. Nem bántam meg, hogy idejelentkeztem, mert számtalan lehetőséget biztosít az SZTE a diploma megszerzése után is.

További hallgatói vélemények >>>