Felvételi 2017: így változtathattok a szakok sorrendjén

Július 12-ig változtathatnak az idén egyetemre-főiskolára felvételizők a megadott szakok sorrendjén. Mutatjuk, hogyan tehetik meg ezt.


A jelentkezési sorrend módosítására egy alkalommal van lehetőségetek - július 12-ig az e-felvételi felületén, a "sorrendmódosítás" menüpontra kattintva változtathattok a megadott szakok sorrendjén.


Ha ebbe a menüpontba beléptek, látjátok azokat a képzéseket, amelyeket február 15-ig kiválasztottatok - mindegyik mellett találtok egy nyilat, ezzel sorolhatjátok előrébb vagy hátrébb az adott képzést. Ha ezzel megvagytok, a mentés gombra kattintva véglegesíthetitek az új jelentkezési sorrendet. Fontos: ha a mentést megnyomtátok, többször már nem módosíthattok a sorrenden, úgyhogy érdemes alaposan átgondolni, melyik szakot hova rendezitek.


Az e-felvételi felületén egyébként vissza is vonhatjátok a jelentkezési helyet vagy helyeket. A Felvi felhívja a figyelmet arra, hogy ezt a lépést is érdemes alaposan megfontolni, a visszavont jelentkezések ugyanis nem vehetők fel újra akkor sem, ha valaki mégis meggondolná magát.


Forrás: Eduline.hu

Link


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Sisak_MagdolnaSisák Magdolna - GTK, pénzügy-számvitel

Azért jöttem ide, mert nővérem is gazdasági szakon végzett, és mondta, hogy ez előnyös a munkaerőpiacon, mert elég jó helyen tudott vele elhelyezkedni. Eddig nincsenek negatív élményeim, bár sokat kell tanulni, de tetszik nagyon a kar, és maga a szak is, ajánlom másoknak is. Diákközpontú, gyakorlatias az oktatás, hasznos ismeretekre teszünk szert.



Nemeth MelittaNémeth Melitta – TTIK, földrajz

Korábban már elkezdtem egy szakot, viszont úgy hozta az élet, hogy azt abbahagytam. Ezután elkezdtem dolgozni, és a munkám során jöttem rá, hogy a turizmus és a földrajz az, ami igazán érdekel. Így újra nekifutottam a tanulásnak, és felvételiztem a TTIK-ra, földrajz szakra. Szakiránynak a turizmust választottam. Itt végre úgy érzem, hogy a helyemen vagyok. Pozitívum, hogy habár kevesen vagyunk ezen a specializáción mégis elindították, így sokkal több idő jut egy-egy emberre az órákon.





További hallgatói vélemények >>>