Felvételizők, figyelem! Változott a határidő, ma még hitelesíthettek

Meghosszabbították az egyetemi-főiskolai felvételi hitelesítési határidejét, február 21-én éjfélig - vagyis még pár óráig - hitelesíthetitek az elektronikus jelentkezési rendszerben leadott felvételi kérelmet.


Hitelesíteni kétféleképpen lehet. Ha van ügyfélkapus regisztrációtok, akkor a legegyszerűbb megoldás, ha az e-felvételibe és az Ügyfélkapun együttesen beléptek. A hitelesítés megtörténtéről a jelentkező elektronikus értesítést kap.


Az Ügyfélkapu egyszeri regisztrációt igényel; személyesen bármelyik okmányirodában, kormányhivatali ügyfélszolgálati irodában, adóhatóság ügyfélszolgálatán, külképviseleten, vagy elektronikusan 2016. január 1-jét követően kiállított érvényes személyazonosító igazolvány birtokában indíthatjátok el. Arra figyelni kell, hogy ideiglenes regisztrációt nem fogadják el az e-felvételi jelentkezés hitelesítéséhez.


A hitelesítés másik módszere: az e-felvételi felületéről kinyomtatott hitelesítő adatlapot aláírva, majd legkésőbb a fenti határidőig az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190 címre postázni, célszerű ajánlott küldeményként feladni.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Horvath_TamaraHorváth Tamara - TTIK, biológia mesterszak

2007-ben kezdtem el az egyetemet, azért pont Szegeden, mert nagyon jó híre van, illetve nagyon dicsérik az oktatást. Jó a fiatal társasági élet. Csak pozitív tapasztalatam vannak, sok emberrel lehet megismerkedni, nagyon kellemes csalódás volt az azóta eltöltött pár év. Az oktatás és a kutatás is világszínvonalú a TTIK-n, olyan ismeretekkel vérteznek fel bennünket, melyek birtokában jó eséllyel indulunk a munkaerőpiacon.




Major_AttilaMajor Attila - ZMK, magánének

Azért jöttem erre a szakra, mert itt olyan tanárok tanítanak, akiket nagyra tartok. Maga a szak a tanszékvezető, Temesi Mária tanárnő miatt vonzó, hiszen sok lehetőséget kínál arra, hogy elsősként operában szerepelhessek, ez pedig kezdőként hatalmas lehetőség és megtiszteltetés. A ZMK-n a tanár-diák kapcsolat nagyon szoros, hiszen ez a pálya nagyon tanárfüggő. Én itt megtaláltam Andrejcsik István operaénekes személyében azt a mestert, akivel a legtöbbet tudtam eddig fejlődni.



További hallgatói vélemények >>>