Magyar érettségi tételek 2017

Milyen tételcímekre, tematikára számíthatnak azok, akik emelt szinten vizsgáznak majd?


Magyar irodalom érettségi - 2017


Az Oktatási Hivatal oldalán közzétették az emelt szintű szóbeli magyarérettségi tételcímeit - ezeket itt találjátok.


Nyilvánosságra hozták a fővárosi és megyei kormányhivatalok által szervezett középszintű szóbeli magyarérettségi tételcímeit is, ezeket innen tölthetitek le.


Ahogy arról korábban beszámoltunk, a magyarérettségi követelményrendszere is változik 2017-ben.


A legfontosabb változás, hogy a középszintű írásbeli magyarérettségi 2017-től egy 90 perces és egy 150 perces részből áll majd. A vizsgázóknak először a szövegértési feladatsort kell megoldaniuk, majd egy helyett két szövegalkotási feladat következik.


Forrás: eduline.hu



esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


kartali_tunde_felveteliKartali Tünde - TTIK, biológia PhD

Újvidéken, szerb nyelven fejeztem be a mesterképzést. De mindig is szerettem volna az anyanyelvemen továbbtanulni, mikrobiológiával foglalkozni. Ezért jelentkeztem az SZTE Biológia Doktori Iskolájába. Szegedet mindig is szerettem. Régóta tisztában vagyok azzal is, hogy az itteni egyetem minőségi képzést biztosít, az SZTE Mikrobiológiai Tanszékéről csak jót hallottam. Ezért választottam a Szegedi Tudományegyetem doktori képzését.





Balogh_LaszloBalog László - ETSZK, gyógytornász

Világ életemben az egészségügy iránt vonzódtam. Talán ezért jelentkeztem először biológia szakra, ami nem vált be. Később gyógymasszőrködéssel foglalkoztam, ott ismertem meg nagyon sok olyan embert, akik az SZTE ETSZK gyógytornász szakára járnak. Megtetszett a tudás, amit ők képviselnek, ezért eldöntöttem, hogy én is ide akarok járni. Azért a Szegedi Tudományegyetemet választottam, mert itt olyan gyakorlatorientált a gyógytornászképzés, mint sehol máshol az országban. A gólyatábor és kari bulik is nagyon jók, összességében mindennel meg vagyok elégedve.



További hallgatói vélemények >>>