kepzesi_teszt

Segítünk a pályaválasztásban: töltsd ki az SZTE online tesztjét!


Bizonytalan vagy, hogy melyik a számodra legmegfelelőbb képzési terület? Nem tudod, még melyik szakot válaszd a továbbtanulásnál? Ebben is segít az SZTE saját fejlesztésű online képzési orientációs tesztje.

  • Az orientációs teszt segít a legmegfelelőbb képzési terület és karrierút kiválasztásában
  • Elérhető a http://www.mileszekha.szte.hu/ oldalon
  • A megfelelő szakválasztás előnyt nyújt a későbbi elhelyezkedésben


Az SZTE tapasztalt szakértők bevonásával fejlesztette ki képzési orientációs tesztjét. A http://www.mileszekha.szte.hu/ oldalon elérhető teszt kitöltésével a középiskolás diákok visszajelzést kapnak az őket leginkább jellemző személyiségjegyekről, készségekről és érdeklődési irányokról. A teszt újdonsága, hogy ezekhez nemcsak foglalkozásokat, hanem olyan képzési területeket és ajánlott szakokat illeszt, melyek elérhetőek a Szegedi Tudományegyetemen. Ezzel új szempontokat és lehetőségeket ismernek meg a továbbtanulás előtt állók. A teszt kitöltése különösen azoknak a diákoknak ajánlott, akik bizonytalanok a szakválasztást illetően vagy megerősítést szeretnének kapni továbbtanulási döntésük meghozatala előtt.


Nyiss a jövőd felé! Szeretnél valamire egész életedben emlékezni? Szeged! Ahol a Város összeforr az Egyetemmel!




A szilárd önismereten alapuló szakválasztás nemcsak közvetlenül a tanulmányokra van pozitív hatással. A megfelelő pályán elinduló hallgató hatékonyabban tud élni az egyetem adta tapasztalatszerzési lehetőségek széles kínálatával is: a tanulmányi utak, külföldi ösztöndíjak, gyakornoki vagy álláskeresést segítő programok később pótolhatatlan készségekkel vértezik fel a hallgatókat, óriási előnyt nyújtva a munkaerőpiacra való sikeres kilépéshez.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


FelsoDorottyaFelső Dorottya- SZTE-BBMK

A zenei oktatás miatt jöttem Szegedre. Már középiskolásként is itt tanultam a SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnáziumban és nagyon megszerettem Szegedet. Egyértelmű volt, hogy a Szegedi Tudományegyetemet választom. A zongoratanárnőmmel már majdnem 10 éve dolgozunk együtt. Az ő személye szakmailag és emberileg is meghatározó számomra. Szeged az otthonommá vált, hisz minden barátom itt él és sok emlék köt ide.



Gergely_GabriellaGergely Gabriella – BTK, kommunikáció- és médiatudomány

Számomra nagyon fontos volt az oktatás színvonala, így nem is volt kérdés, hogy a Szegedi Tudományegyetemet választom, mivel mindig helyet kap Magyarország legjobb oktatási intézményei között. Szeged, és az egyetem is számos kulturális programmal várja a diákokat, ami elengedhetetlen az itt tanulók számára. A kommunikáció- és médiatudomány szak is vonzó és kiemelkedő lehetőségeket nyújt az állami ösztöndíjas, illetve az önköltséges hallgatóknak. Ilyen például a BEFUTÓ, vagyis a fizetett gyakornoki program, illetve a Tandíjfelező, melyet már a középiskolában végzős tanulók is megpályázhatnak. Az sem utolsó a sorban, hogy Szeged pont megfelelő méretű város, minden lehetőség megtalálható, amire szükségünk van, és elég otthonos.


További hallgatói vélemények >>>