kepzesi_teszt

Segítünk a pályaválasztásban: töltsd ki az SZTE online tesztjét!


Bizonytalan vagy, hogy melyik a számodra legmegfelelőbb képzési terület? Nem tudod, még melyik szakot válaszd a továbbtanulásnál? Ebben is segít az SZTE saját fejlesztésű online képzési orientációs tesztje.

  • Az orientációs teszt segít a legmegfelelőbb képzési terület és karrierút kiválasztásában
  • Elérhető a http://www.mileszekha.szte.hu/ oldalon
  • A megfelelő szakválasztás előnyt nyújt a későbbi elhelyezkedésben


Az SZTE tapasztalt szakértők bevonásával fejlesztette ki képzési orientációs tesztjét. A http://www.mileszekha.szte.hu/ oldalon elérhető teszt kitöltésével a középiskolás diákok visszajelzést kapnak az őket leginkább jellemző személyiségjegyekről, készségekről és érdeklődési irányokról. A teszt újdonsága, hogy ezekhez nemcsak foglalkozásokat, hanem olyan képzési területeket és ajánlott szakokat illeszt, melyek elérhetőek a Szegedi Tudományegyetemen. Ezzel új szempontokat és lehetőségeket ismernek meg a továbbtanulás előtt állók. A teszt kitöltése különösen azoknak a diákoknak ajánlott, akik bizonytalanok a szakválasztást illetően vagy megerősítést szeretnének kapni továbbtanulási döntésük meghozatala előtt.


Nyiss a jövőd felé! Szeretnél valamire egész életedben emlékezni? Szeged! Ahol a Város összeforr az Egyetemmel!




A szilárd önismereten alapuló szakválasztás nemcsak közvetlenül a tanulmányokra van pozitív hatással. A megfelelő pályán elinduló hallgató hatékonyabban tud élni az egyetem adta tapasztalatszerzési lehetőségek széles kínálatával is: a tanulmányi utak, külföldi ösztöndíjak, gyakornoki vagy álláskeresést segítő programok később pótolhatatlan készségekkel vértezik fel a hallgatókat, óriási előnyt nyújtva a munkaerőpiacra való sikeres kilépéshez.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


kartali_tunde_felveteliKartali Tünde - TTIK, biológia PhD

Újvidéken, szerb nyelven fejeztem be a mesterképzést. De mindig is szerettem volna az anyanyelvemen továbbtanulni, mikrobiológiával foglalkozni. Ezért jelentkeztem az SZTE Biológia Doktori Iskolájába. Szegedet mindig is szerettem. Régóta tisztában vagyok azzal is, hogy az itteni egyetem minőségi képzést biztosít, az SZTE Mikrobiológiai Tanszékéről csak jót hallottam. Ezért választottam a Szegedi Tudományegyetem doktori képzését.





Juhasz_Zsolt_kiemeltJuhász Zsolt - GTK, gazdálkodási és menedzsment

Azért választottam Szegedet, mert hiába nagy egyetemvárosról van szó, mégis nagyon otthonosnak éreztem a hangulatát minden korábbi látogatásom során. Nagyon jó, hogy minden közel van a városban, és egy-egy jó buli után egyszerűen hazajuthatok. Nagyon jó a közösség is itt, mindenki nagyon barátságos.


További hallgatói vélemények >>>