A Szegedi Tudományegyetemen is sok diák kezdi meg a tanulmányait 2017 szeptemberében

Több mint 6500 új hallgató kezdheti meg tanulmányait 2017 szeptemberétől a Szegedi Tudományegyetemen. Jelentősen nőtt az informatikai, mérnöki és művészeti területre felvettek, valamint a távoktatásban résztvevők száma.


Állami ösztöndíjas képzésen 4679, önköltséges finanszírozási formában 1046 új hallgató tanul szeptembertől a szegedi egyetemen. A tavalyihoz képest 20 százalékkal (782-re) emelkedett az informatika képzési területre felvettek száma. Mintegy 6 százalékkal több – összesen 399 – új hallgató tanul majd a mérnöki képzési területen. A legjelentősebb – mintegy 27 százalékos – bővülés a művészeti képzési területen figyelhető meg, 60-ról 76-ra emelkedett a gólyák száma. Még népszerűbbé vált a távoktatás, a tavalyi 54 helyett idén 85 elsős kezdheti el tanulmányait.


Az SZTE új hallgatói előre egyeztetett időpontban, augusztus 28. és szeptember 2. között mehetnek majd beiratkozásra, a József Attila Tanulmányi és Információs Központba.


SZTE TIK



Forrás: eduline.hu


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Szolga_Valentina_kicsiSzolga Valentina – GYTK, gyógyszerész

Már gimnáziumban is Szegedre jártam, így szinte egyenes út vezetett az SZTE-re. Mórahalmi vagyok, így az SZTE helyileg közel van, Szegedet pedig egy vonzó, gyönyörű városnak tartom. Ami nagyon pozitív számomra, hogy a képzés rendkívül gyakorlatorientált, és az egyetemi rangsorokban is jó helyezéseket érünk el.


Toth_FanniTóth Fanni - JGYPK, andragógia

Azért jöttem Szegedre, mert a közelben lakom, de egyébként is szívesen választottam volna az SZTE-t, mert nagyon sok jót hallottam róla. Azért szeretem nagyon a JUGYU-t, mert színes és pezsgő a kari élet, a tanárok nagyon segítőkészek, nagyon sok mindenben segítenek, sok a gyakorlat, ami szerintem pozitívum, ennek révén a jövőben el lehet helyezkedni.



További hallgatói vélemények >>>