Felvételi 2018: ezek a legnépszerűbb szakok a Szegedi Tudományegyetemen

13 728 felvételiző összesen 25 888 jelentkezést adott be a Szegedi Tudományegyetem 2018 szeptemberében induló felsőoktatási képzéseire.


Az első helyes jelentkezések alapján jelentősen növekedett az informatikai, a gazdaságtudományi, a bölcsészettudományi, a művészetközvetítés és a jogi területre beadott jelentkezések száma.


A legnépszerűbb képzések közé tartozik a programtervező informatikus, az általános orvos, a pszichológia, a gazdaságinformatikus, a gazdálkodási és menedzsment, valamint az ápolás és betegellátás szak.


A legtöbb jelentkezés – pontosan 5341 – a 20-24 év közötti korosztályból érkezett, de több mint 630-an jelentkeztek a 40-59 év közötti korcsoportból is, sőt kilencen a 60-as korosztályból jelentkeztek. A legfiatalabb, 16 éves felvételiző a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar gyógypedagógia szakára adta be jelentkezését. A legidősebb jelentkezők 66 évesek: az Állam-és Jogtudományi Kar jogász képzésre egy hölgy, a Természettudományi és Informatikai Kar környezetmérnök alapszakára pedig egy férfi adott be jelentkezést.


SZTE



Forrás: eduline.hu


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


sallai-doraSallai Dóra- GTK: pénzügy és számvitel

Semmi kétségem nem volt afelől, hogy az SZTE-re fogok jelentkezni, ugyanis ott tanuló ismerőseimtől csak pozitív véleményt hallottam. Érdekesnél érdekesebb kurzusok színesítik az egyetemi éveket, mindemellett magas színvonalú a sport és a nyelvoktatás is. Jó döntés az SZTE, mert országszerte elismert tudást ad a hallgatóknak, és itt olyan lehetőségekkel találkozhatunk, amik pozitívan hatnak mind a pályánk, mind az életünk során.

Tikvicki_Dora_kicsiTikvicki Dóra – BTK, elméleti nyelvészet

Nagyon vonzott Szegednek az a kettőssége, hogy nyugodt és családias a város, viszont nagyon pörgős az itteni egyetemi élet. Ezért kezdtem a Szegedi Tudományegyetemen az alapszakomat, illetve a mesterképzést is azért itt végzem el, mert az oktatás nagyon magasszintű és kiemelkedő színvonalú. A tanárok támogatóak, odafigyelnek a diákokra, tanulmányaikra. Az egyetemen kívül és belül is nagyon jók a lehetőségek, akár már hallgatóként fel lehet fedezni a munka világát.

További hallgatói vélemények >>>