Felvételi 2018: ezeket kell ellenőrizni, mielőtt véglegesítitek a jelentkezést

Pár óra múlva lejár a jelentkezési határidő, viszont mielőtt véglegesítitek az elektronikus jelentkezési lapot, érdemes újra átnézni az összes adatot. Itt a lista, mire kell figyelni.


Első körben azt nézzétek meg, hogy a megjelölt szakok sorrendre jó-e. Természetesen lesz lehetőségetek egyszeri sorrendmódosításra, de jobb tudni, hogy minden rendben van-e a megjelölt szakokkal. Fontos, hogy azt is megnézzétek, hogy pontosan milyen képzést vettetek fel.


A következő lépés, hogy megnézzétek, minden dokumentumot feltöltöttetek-e. Ha a jelentkezésig nincs meg minden papírotok (nyelvvizsga-bizonyítvány, versenyeredmény), akkor a hiánypótlási időszakban természetesen még feltölthetitek a dokumentumokat.


Mit jelentenek a betűk?


Mielőtt leadjátok a jelentkezést, azt is nézzétek meg, hogy jól jelöltétek-e meg a szakokat. Nappali munkarendben, alap- és osztatlan szakot vettetek-e fel, adott esetben helyes mesterképzésre jelentkeztetek-e. Erről bővebben itt olvashattok.


Végül, ha mindezzel végeztetek, nézzétek meg, hogy nincs-e fizetési kötelezettségetek. Ez akkor fordulhat elő, ha háromnál több szakot jelöltetek meg. Ilyenkor szakoknként 2000-2000 forint kiegészítő díjat kell fizetnetek.


Határidő
Forrás: pixabay



Forrás: eduline.hu


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


FelsoDorottyaFelső Dorottya- SZTE-BBMK

A zenei oktatás miatt jöttem Szegedre. Már középiskolásként is itt tanultam a SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnáziumban és nagyon megszerettem Szegedet. Egyértelmű volt, hogy a Szegedi Tudományegyetemet választom. A zongoratanárnőmmel már majdnem 10 éve dolgozunk együtt. Az ő személye szakmailag és emberileg is meghatározó számomra. Szeged az otthonommá vált, hisz minden barátom itt él és sok emlék köt ide.


Zadori_BenceZádori Bence – BTK – Kommunikáció-és médiatudomány

Szeged az Alföld fővárosa. Nem olyan nagy és túlcifrázott, mint Budapest, és ez az élmények, az ismerkedés javára szolgál. AZ SZTE pedig sokkal gyakorlatiasabb képzést ad a legtöbb egyetemnél, ami a választott szakom (kommunikáció- és médiatudomány) számára elengedhetetlen. És hogy miért a #sztekomm? Mert túlságosan érdekel a világ és ezt itt különösen díjazzák.

 

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *