Felvételi 2018: ezeket kell ellenőrizni, mielőtt véglegesítitek a jelentkezést

Pár óra múlva lejár a jelentkezési határidő, viszont mielőtt véglegesítitek az elektronikus jelentkezési lapot, érdemes újra átnézni az összes adatot. Itt a lista, mire kell figyelni.


Első körben azt nézzétek meg, hogy a megjelölt szakok sorrendre jó-e. Természetesen lesz lehetőségetek egyszeri sorrendmódosításra, de jobb tudni, hogy minden rendben van-e a megjelölt szakokkal. Fontos, hogy azt is megnézzétek, hogy pontosan milyen képzést vettetek fel.


A következő lépés, hogy megnézzétek, minden dokumentumot feltöltöttetek-e. Ha a jelentkezésig nincs meg minden papírotok (nyelvvizsga-bizonyítvány, versenyeredmény), akkor a hiánypótlási időszakban természetesen még feltölthetitek a dokumentumokat.


Mit jelentenek a betűk?


Mielőtt leadjátok a jelentkezést, azt is nézzétek meg, hogy jól jelöltétek-e meg a szakokat. Nappali munkarendben, alap- és osztatlan szakot vettetek-e fel, adott esetben helyes mesterképzésre jelentkeztetek-e. Erről bővebben itt olvashattok.


Végül, ha mindezzel végeztetek, nézzétek meg, hogy nincs-e fizetési kötelezettségetek. Ez akkor fordulhat elő, ha háromnál több szakot jelöltetek meg. Ilyenkor szakoknként 2000-2000 forint kiegészítő díjat kell fizetnetek.


Határidő
Forrás: pixabay



Forrás: eduline.hu


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Sipos Mark KristofSipos Márk Kristóf – ÁJTK, politológia

Mivel szegedi vagyok, nem volt kérdés, hogy ragaszkodom a városomhoz és a helyi egyetemhez. Azért a politológiát választottam, mert nagyon érdekel a politika. Emellett nem titkolt célom, hogy majd színésznek tanuljak, de ez előtt szeretném, hogy legyen egy biztos diploma a kezemben. A szakon nagyon kedvesek a tanárok, jó a kapcsolat velük, igazán családias a hangulat. A közösségi élet is élénk, igazán jó kedvezmények vannak külön az egyetemistáknak, így például ingyen lehet buliba menni, vagy olcsóbban lehet egy kávét inni.






Gergely_GabriellaGergely Gabriella – BTK, kommunikáció- és médiatudomány

Számomra nagyon fontos volt az oktatás színvonala, így nem is volt kérdés, hogy a Szegedi Tudományegyetemet választom, mivel mindig helyet kap Magyarország legjobb oktatási intézményei között. Szeged, és az egyetem is számos kulturális programmal várja a diákokat, ami elengedhetetlen az itt tanulók számára. A kommunikáció- és médiatudomány szak is vonzó és kiemelkedő lehetőségeket nyújt az állami ösztöndíjas, illetve az önköltséges hallgatóknak. Ilyen például a BEFUTÓ, vagyis a fizetett gyakornoki program, illetve a Tandíjfelező, melyet már a középiskolában végzős tanulók is megpályázhatnak. Az sem utolsó a sorban, hogy Szeged pont megfelelő méretű város, minden lehetőség megtalálható, amire szükségünk van, és elég otthonos.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *