Felvételi kisokos: ezeket a dokumentumokat kell feltölteni a jelentkezésnél

Milyen dokumentumokat, igazolásokat és bizonyítványokat kell beküldeni a felvételi jelentkezéssel? Itt a válasz.


Pontosan milyen dokumentumokat kell benyújtani a pontszámításhoz?


Kötelező beküldeni:

  • az érettségi bizonyítványt (külföldi, Magyarországon működő külföldi rendszerű, valamint a Magyarországon 2006. január 1. előtt érettségizők esetében),
  • az érettségi tanúsítványt,
  • a felsőfokú oklevelet,
  • a felvételi eljárás kiegészítő díjának igazolását,
  • az érettségi vizsgatárgy megfeleltetési kérelmet.

 

A pontszámításhoz szükséges egyéb dokumentumok:

  • a középiskolai bizonyítvány,
  • a felsőfokú tanulmányok igazolása.

Illetve a többletpontok számításához szükséges lehetmég pár dokumentumra, például a nyelvvizsga-bizonyítványotokra vagy a versenyeredményitekre.

Forrás: eduline.hu

esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Olasz_BalazsOlasz Balázs - ZMK, előadóművész – klasszikus orgona

Mindig is tudtam, hogy zenész akarok lenni, már ötévesen a rádiót hallgatva operákat énekeltem. Később jött a zongora szeretete. Általános iskolában azt mondtam, hogy zongoraművész leszek, ez annyiban módosult, hogy orgona lett belőle. Békéscsabára jártam zenei konzervatóriumba, és a nyári kurzusok során volt szerencsém Szegeden is zenélni, ekkor szerettem bele a városba. Hogy miért pont Szegedet választottam a zenei pályám szempontjából? Mert ezen az egyetemen nagyon magas színvonalúan tanítanak, és közel van a lakóhelyemhez. Plusz megtalálható a városban az a pezsgés (koncertek sorozata), amire egy zenésznek szüksége van.




Gergely_GabriellaGergely Gabriella – BTK, kommunikáció- és médiatudomány

Számomra nagyon fontos volt az oktatás színvonala, így nem is volt kérdés, hogy a Szegedi Tudományegyetemet választom, mivel mindig helyet kap Magyarország legjobb oktatási intézményei között. Szeged, és az egyetem is számos kulturális programmal várja a diákokat, ami elengedhetetlen az itt tanulók számára. A kommunikáció- és médiatudomány szak is vonzó és kiemelkedő lehetőségeket nyújt az állami ösztöndíjas, illetve az önköltséges hallgatóknak. Ilyen például a BEFUTÓ, vagyis a fizetett gyakornoki program, illetve a Tandíjfelező, melyet már a középiskolában végzős tanulók is megpályázhatnak. Az sem utolsó a sorban, hogy Szeged pont megfelelő méretű város, minden lehetőség megtalálható, amire szükségünk van, és elég otthonos.


További hallgatói vélemények >>>