Az idén felvételizőkre még nem vonatkoznak ezek a szabályok

2020-tól megváltoznak a felvételi követelmények. De mit úsznak meg azok a diákok, akik 2019-ben felvételiznek? Mutatjuk.


Nyelvvizsga

A 2020-ban felvételizőknek egy nyelvvizsga-bizonyítvánnyal vagy emelt szintű nyelvi érettségivel bizonyítaniuk kell nyelvtudásukat. Így a még 2019-ben felvételizők számára mindez nem kötelező, hacsak a megjelölt képzésük nem várja el.


Emelt szintű érettségi

Egy tárgyból kötelező lesz emelt szintű érettségit tennie minden felvételizőnek 2020-tól. Ez a 2019-ben felvételizők számára még nem kötelező, hiszen vannak olyan szakok, ahová nem felvételi követelmény az emelt szintű érettségi.

2020-tól aki ezeket a feltételeket nem teljesíti, sem államilag támogatott, sem önköltséges képzésre nem kerülhet be, sem állami, sem magánintézményben nem kezdheti el tanulmányait. Így a 2019-ben felvételizők számára mindez nagy könnyebbség, hiszen akár mindkét vizsgát megúszhatják.


Forrás: eduline.hu


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Mikula_AndreaMikula Andrea - ÁJTK, jogász

Elsősorban azért választottam az SZTE ÁJTK-t, mert itt lakom Szegeden, és úgy hallottam, hogy a szegedi jogi képzés nagyon jó. Ez az évek során be is bizonyosodott. Másrészt utánanéztem néhány felmérésnek, és úgy értesültem, hogy a Szegedi Tudományegyetem legalább olyan magas szintű képzést nyújt, mint más hasonlóan nívós egyetemek az országban. A jogi karon nagymértékű tudásra és talpraesettségre tettem szert az évek során, amit nem csak a munkaerőpiacra kilépve fogok tudni kamatoztatni.




FelsoDorottyaFelső Dorottya- SZTE-BBMK

A zenei oktatás miatt jöttem Szegedre. Már középiskolásként is itt tanultam a SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnáziumban és nagyon megszerettem Szegedet. Egyértelmű volt, hogy a Szegedi Tudományegyetemet választom. A zongoratanárnőmmel már majdnem 10 éve dolgozunk együtt. Az ő személye szakmailag és emberileg is meghatározó számomra. Szeged az otthonommá vált, hisz minden barátom itt él és sok emlék köt ide.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *