Így tölthetitek ki a 2019-es felvételi online jelentkezési lapját: lépésről lépésre

Idén felvételiztek egyetemre, főiskolára? Mutatjuk, hogyan kell jelentkeznetek az E-felvételi rendszerében - lépésről lépésre.


1. lépés: Regisztráció
Első lépésként regisztrálnotok kell a felvi.hu honlapján az emailcímetekkel (fontos: olyan fiókkal, amelyet rendszeresen néztek, mert erre érkezik majd a hiánypótlási felszólítás és a besorolási döntés is - postán semmit nem fogtok kapni). Erre az emailre kaptok aztán egy egyedi biztonsági kódot, amely szükséges az E-felvételi rendszerébe való belépéshez.
Ezzel aztán kaptok egy felvételi azonosítót (megjelenik majd a bal felső sarokban), ami pedig szintén végigkísér majd titeket az egész felvételi során. Ha igazán biztosra akartok menni, akár fel is jegyezhetitek magatoknak ezeket a számokat, főleg a biztonsági kódot érdemes, ha nem akartok mindig újra böngészni az emailek között.

2. lépés: Személyes adatok és testreszabás
Ezután meg kell adnotok személyes adataitokat, a lakcímeteket és értesítési címeteket, és itt kell megadnotok az eljárási díjról kiállított számlához szükséges adatokat is. Következő lépés pedig a testreszabás lesz - egyébként ezeket az ablakokat sorban tudjátok is nézni, hiszen maga az oldal is sorrendben vezet végig a felvételi jelentkezés során.
A testreszabás fül alatt az eddigi tanulmányaitokkal és az érettségivel kapcsolatos adatot kell megadnotok.

3. lépés: Választás, tanulmányok
Következő lépés pedig nem más, mint kiválasztani a szako(ka)t, ahová jelentkezni szeretnétek. Maximum öt (díjmentesen három!) helyet jelölhettek meg, de ugyanannak a képzésnek az állami és az önköltséges formája egy helynek minősül. A jelentkezési sorrenden a nyilakkal változtathattok: az e-felvételi véglegesítése után erre már csak egyszer lesz lehetőségetek. Figyeljetek a betűkódokra, nehogy véletlenül egy mesterképzést válasszatok ki az alapszak helyett, vagy egy esti képzést a nappali helyett.
Ezután a középiskolátok adatait kell megadnotok - az OM-azonosítót nem kell külön megkeresnetek, az intézményt egy listából választhatjátok ki. Meg kell adnotok a már befejezett vagy folyamatban lévő felsőfokú tanulmányaitokat is. Természetesen csak azokat, amelyek már megvannak a jelentkezésig. Például, ha tavasszal érettségiztek vagy éppen még nincs meg a nyelvvizsga-bizonyítványotok, ezekkel még várnotok kell a pótlásig, de jelentkeznetek és hitelesítenitek ezek nélkül szükséges.

A szeptemberben induló alap-, osztatlan mester- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre 2019. február 15-ig jelentkezhettek az E-felvételi felületen.

Forrás: eduline.hu

esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Sokacz_ZsofiaSokacz Zsófia - SZTE-BBMK

Kiskoromban nagyon szerettem a zenét, zongorázni kezdtem, majd kilenc évesen eldöntöttem, hogy zongorista leszek. Egy zenei táborban ismerkedtem meg az akkori tanárommal, általa pedig a jelenlegi zongoratanárnőmmel. Nekik köszönhetem, hogy felvettek a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karra. Szeged mindig is vonzott, hisz gyönyörű város és több barátom is tanul itt. Zenepedagógia és zenepszichológia mellett, tanításgyakorlatunk is van, így általános és középiskolásokat oktathatunk. Az itt töltött éveim alatt szenvedélyemmé vált a tanítás. A jövőben, zeneiskolában szeretnék dolgozni.


Ujvari_Greta_kicsiÚjvári Gréta – MK, élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki Msc

Bács-Kiskun megyéből jöttem, és mivel nem szerettem volna nagyvárosba menni, Szeged ideális választásnak tűnt. Azért maradtam az SZTE-n mesterképzésen, mert az alapszakon megszerettem az egyetemet, és kiváló oktatókkal találkoztam. Nagyon jó volt a közösség is, ami a mérnöki kart illeti, igazi kis családias hangulatról tudok beszámolni. A kar számos lehetőséget kínál a hallgatóknak a munka, a gyakorlatok terén is, akár duális képzést is választhat az érdeklődő.

További hallgatói vélemények >>>