Kötelező az emelt szintű érettségi a 2018-as felvételin? Sok szakon igen

Hol nézhetitek meg, kötelező-e a kiválasztott alap- vagy osztatlan szakon az emelt szintű érettségi?


Kötelező-e emelt szintű érettségit tenni ahhoz, hogy bekerüljenek valamelyik egyetemre vagy főiskolára? A felvételinek egyelőre nem általános feltétele az emelt szintű érettségi, de több tucat alap- és osztatlan szakra valóban csak akkor lehet bekerülni, ha egy vagy két megadott tantárgyból emelt szintű érettségit tesztek.


De hol nézhetitek meg, a kiválasztott szakotokon előírás-e az emelt szintű érettségi? Ebben a dokumentumban az összes alap- és osztatlan szakot megtaláljátok képzési területenként, a képzések leírásánál látjátok, hogy milyen tantárgyból kell érettségit tenni, és kell-e emelt szinten vizsgázni.


Ahol azt a mondatot találjátok, hogy "az általános feltételek szerint", nézzétek meg az adott képzési terület bevezető részét, abban találjátok az érettségi követelményeket.


Emelt szintű érettségi
Forrás: Túry Gergely



Forrás: eduline.hu


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Momen BadarnaMomen Badarna – ÁJTK – international relation

Elsősorban az egyetem nyújtotta ösztöndíj miatt jöttem Szegedre Palesztinából. Miután jobban utánanéztem a képzésnek, megtaláltam, hogy a Szegedi Tudományegyetem világviszonylatban is a legjobb 100 egyetem között van. Ezután nem volt kérdés, hogy én is itt szeretnék tanulni. A város is nagyon szép és igazán diákbarát.





Kocsis_BalazsKocsis Balázs - FOK, fogorvos

Azért Szegedre jelentkeztem, mert a dél-alföldi régióban szerettem volna maradni. Szegedről jókat hallottam, és most már tapasztaltam is. A kar dinamikusan fejlődik, épület egy 9 székes rendelő itt nálunk, ami európai színvonalú. Nagyon felkészült az oktatógárda, valamint a munkaadók külön skatulyába helyezik a Szegeden végzett fogorvostan-hallgatókat, tehát előnyben van az, aki szegedi diplomával rendelkezik, európai szinten is.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *