Májusban jön a feketeleves: több tízezer diák vizsgázik ezeken a napokon

Hamarosan komoly feladattal kell szembenéznie az idei végzősöknek, közeleg az érettségi.


A tavaszi írásbeli érettségi 2018. május 4-én kezdődik, és május 28-ig tart.


Érettségi


A három fő tantárgy közül most is a magyar nyelv és irodalommal kezdenek az érettségizők 2018. május 7-én hétfőn reggel 8-tól, 8-án kedden a matekfeladatokat kell megoldani, 9-én szerdán pedig a történelemmel folytatódik az idei érettségi.


Ezeket a nyelvek követik, az angol és a német érettségi is az első héten lemegy majd, a többi tantárgy pedig ezeket követi majd.


Érettségi időpontok
Forrás: Oktatási Hivatal


Az emelt szintű szóbeli vizsgákat 2018. június 7. és 14. között, a középszintű szóbeliket június 18. és 29. között tartják.



Forrás: eduline.hu


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Juhasz_Zsolt_kiemeltJuhász Zsolt - GTK, gazdálkodási és menedzsment

Azért választottam Szegedet, mert hiába nagy egyetemvárosról van szó, mégis nagyon otthonosnak éreztem a hangulatát minden korábbi látogatásom során. Nagyon jó, hogy minden közel van a városban, és egy-egy jó buli után egyszerűen hazajuthatok. Nagyon jó a közösség is itt, mindenki nagyon barátságos.



Toth_BalazsTóth Balázs - MK, élelmiszermérnök

Az ismerőseimtől sokat hallottam, hogy nagyon jó egyetem az SZTE, sok lehetőséget ad az intézmény, pezsgő a diákélet, Szeged igazi egyetemváros. Azért választottam a Mérnöki Kart, mert élelmiszer-mérnöki szakra akartam jönni, és szerintem Szeged az az egyetem az országban, ahonnan a legképzettebb mérnökhallgatók kerülnek ki, s biztosan tudnak jó munkát találni. A tantárgyak nagyon nehezek, de a tanárok segítőkészek.



További hallgatói vélemények >>>