Megvan, mikor derülnek ki a 2018-as felvételi ponthatárok

Mikor tudjátok meg, bekerültetek-e a kiválasztott egyetemre vagy főiskolára? Már csak pár hónapot kell várni.


A 2018-as felvételi ponthatárait várhatóan 2018. július 25-én húzzák majd meg, vagyis aznap este 8 órakor kiderül, bekerültetek-e a kiválasztott felsőoktatási intézménybe.


Az Oktatási Hivatal besorolási döntést is készít, az erről szóló határozat elérhetővé válásáról pedig elektronikus levélben értesíti a felvételizőket legkésőbb 2018. augusztus 5-ig. A besorolási döntést az e-felvételi felületéről tölthetitek majd le.


Ezután felvételi határozatot is kaptok, de ezt már attól az egyetemtől vagy főiskolától, ahol elkezdhetitek tanulmányaitokat szeptemberben. Ebben a dokumentumban lesz szó többek között a beiratkozás helyéről és idejéről, az összes teendőről.


Felvételi ponthatárok
Forrás: pixabay



Forrás: eduline.hu


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Csaszar_Dorina-kicsiCsászár Dorina – BTK, kommunikáció-és médiatudomány MA

Szegediként evidens választás volt a Szegedi Tudományegyetem, mivel erősen kötődök a városhoz. Itt él a családom, a barátaim, a párom. Nem mellesleg az SZTE-nek olyan hírneve, képzési kínálata van, ami miatt megéri ide jelentkezni. Számomra itt van a legjobb specializáció a Kommunikáció-és médiatudomány szakon a többi egyetemhez képest, ezért is választottam az SZTE-t.


Gal_ErikaGál Erika - FOK, fogorvos

Nem bántam meg, hogy az SZTE Fogorvostudományi Karára járhatok. Az oktatás nagyon magas színvonalat képvisel, ráadásul nagyon jó kis közösségbe csöppentem. A tanárok korrektek, a tananyag elérhető, csak tanulni kell. Ráadásul minden év végén van nyári gyakorlat, ami kötelező jellegű. Az egyetem gyakorlati helyet is biztosít itt a szegedi klinikán, ezen felül minden államilag támogatott diákjának tömegközlekedési bérletet és jegyzettámogatást biztosít, amit rendkívül hasznosnak tartok.



További hallgatói vélemények >>>