kiemelt_sport

Sportolj az SZTE-n!

A Szegedi Tudományegyetemen számos sportolási lehetőség közül választhatsz. Minden alap- és osztatlan nappali tagozatos elsőéves hallgatónk 30 sportág, 300 mozgásforma közül ingyenesen vehet fel testnevelés kurzusokat.

A testnevelés kurzusok helyszíne a modern, jól felszerelt Hattyas-sori SZTE Sportközpont, ahol műfüves szabadtéri teniszpályák, streetball-, kosárlabda-, valamint kispályás focipályák állnak a hallgatók rendelkezésére. Ha nálunk tanulsz, vitorlázhatsz, sárkányhajózhatsz, úszhatsz, jógázhatsz. A választható sportok között szerepel még sok más mellett a floorball, a falmászás, az önvédelem-cselgáncs, a korcsolyázás és a pilates.

 

sport_szte


Hallgatóink számos helyet látogathatnak ingyenesen vagy kedvezményesen: az SZTE Teniszközpontot, az SZTE EHÖK SE fitnesztermét, a városi műjégpályát, a sportuszodát, az Anna Fürdőt, a Napfényfürdő Aquapolist. Kedvezményes belépőjegyeket válthatnak a Pick Szeged kézilabda meccseire, valamint a kajak-kenu és az evezős versenyekre.

 

Élsportolóink számára nyújt támogatást a „Jó tanuló, jó sportoló” pályázat. Sikeres együtteseink a Naturatex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat, a Szegedi Vízmű Nash&Taylor Szegedi Egyetem női vízilabdacsapat, az SZTE Vívóklub, az Universitas SC futball csapata. Kitűnő eredményekkel büszkélkedhet a Szegedi Tudományegyetem sárkányhajós csapata is, mely a II. Dunai Regattán első helyezést ért el.

 

Emellett járhatsz az órákra kerékpárral is – ez a közlekedési forma nemcsak gyors, de környezetbarát és jót tesz az egészségednek is!


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.







Marton_DorinaMárton Dorina - GTK, pénzügy-számvitel

Mindig is nagyon szerettem a matematikát és a történelmet, így orientálódtam a Gazdaságtudományi Kar felé. Ráadásul a nővérem is itt tanult és ő még jobban motivált ez irányba. A várost külön kiemelném diákbarát jellege miatt. Nagyon szeretem a szakomat, és tudom, hogy közgazdászdiplomával bárhol elhelyezkedhet az ember, akár külföldre is.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *