kompetencia_meres_kiemelt_nagy

Színvonalas képzések tizenhárom képzési területen

A Szegedi Tudományegyetem tizenkét karán és Tanárképző Központjában az élethosszig tartó tanulás jegyében sok száz alap-, mester-, osztatlan és doktori képzéssel, felsőoktatási szakképzéssel, szakirányú továbbképzési és felnőttképzési programmal várja a továbbtanulni vágyókat.

A szegedi egyetem valamennyi tudományterületen színvonalas képzéseket kínál az egészségügyi szakoktól kezdve a bölcsészeti, gazdasági, jogi, természettudományi, informatikai és pedagógusképzésen át az agrár, műszaki, sport és művészeti programokig. A legtöbb szak nappali és levelező tagozaton végezhető, de a Gazdaságtudományi Kar távoktatási formában is indít képzést. A Természettudományi és Informatikai Kar, a Mezőgazdasági Kar, valamint a Mérnöki Kar duális formában is hirdet szakokat, így az egyetemi tanulmányok alatt munkatapasztalatot is szerezhetnek a szegedi hallgatók. A mesterdiplomával már rendelkezők 19 doktori iskolában szerezhetnek PhD-fokozatot. A Szegedi Tudományegyetem meghirdetett képzései a felvi.hu-n oldalon elérhetők.


kompetencia1


A magyar nyelvű képzések mellett az SZTE-n továbbtanuló fiatalok például a jogi és a gazdaságtudományi területeken idegen nyelvű képzések közül is választhatnak. A folyamatosan bővülő oktatási kínálat eredményeként a 2017/2018-as tanév első félévében az SZTE-n mintegy 21 000 hallgató tanult, közülük több mint 3500-an külföldi fiatalok.


A Szegedi Tudományegyetem az E-tananyag fejlesztésben is élen jár. Az intézmény képzésfejlesztésének része az online kurzuskínálat bővítése, melyet több uniós pályázat is támogat. A Massive Open Online Course, azaz tömeges nyílt online kurzusok rendszerében a képzéshez a világ bármely pontjáról bárki csatlakozhat. Az online kurzusokhoz kötődő infokommunikációs technológiák alkalmazásának terjedése, a nyílt forráskódú megközelítés megújítja az egyetemi tankönyv és jegyzetkiadást. Bővülnek a hallgatóbarát szolgáltatások, miközben a munka melletti önképzésre és a diplomaszerzésre is alkalmas lesz a szegedi egyetemen kialakuló open online oktatás.


A magas színvonalú oktatáshoz elengedhetetlen a modern környezet. Szeged belvárosában és a Tisza túlpartján lépten-nyomon egyetemi épületekkel találkozhatnak a Szegedre látogatók, amelyek többségében ingyenes wifi-szolgáltatás érhető el. Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ az az oktatási és közösségi tér, ahol az egyetem szíve dobog. Itt működik az SZTE Klebelsberg Könyvtár is, melyet a világ tíz legszebb bibliotékája között tartanak számon.


kleb_konyvtar


A modern környezethez hozzátartozik az energiahatékonyság és a környezettudatosság szem előtt tartása. A hallgatók szemléletformálása, a „zöldben” gondolkodás jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a Szegedi Tudományegyetem 2010 óta folyamatosan előkelő helyen szerepel az indonéz UI GreenMetric of World Universities Ranking felmérésben. A 2017-es világrangsorában az SZTE a 88., az európai listán a 42., Magyarországon továbbra is a legzöldebb egyetem.


Az SZTE-n továbbtanulók nemcsak Magyarországon képezhetik magukat. A különböző mobilitási programok az egyetem tehetséges hallgatói számára lehetőséget adnak rövidtávú vagy teljes képzési programokban való részvételre Európában és más kontinenseken. Az Erasmus+ programban az SZTE-nek 968 jelenleg is élő együttműködési megállapodása van 492 partneregyetemmel, 30 ország 346 városából. A Közép-Európai Felsőoktatási Csereprogram (CEEPUS) 10 támogatott hálózata 100 partneregyetemet foglal magába, 15 tagország 65 városából. A szegedi intézmény kiváló kapcsolatokat ápol több mint 80 partnerintézménnyel világszerte, ez szintén lehetőséget teremt a diákok számára, hogy különböző csereprogramokban vegyenek részt. A külföldön tanulni vágyó diákok részképzését a Campus Mundi program is támogatja, melyben az elmúlt években már 100 SZTE-s hallgató vett részt.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Fulep_GaborFülep Gábor - ÁOK, általános orvos

Több oka van annak, hogy a Szegedi Tudományegyetemre járok orvosi karra. Az egyik legfontosabb, hogy mindig nagyon jókat hallottam az itteni képzésről, a másik az, hogy Budapestre nem szerettem volna menni, mert már volt tapasztalatom a fővárosi életformáról. Szeged egy vidéki nagyváros, ahol kedvesebbek az emberek, összetartóbb a diákság, ez a tapasztalatom. Mindig is a kémia és biológia állt hozzám közel, ezért nem volt kérdéses számomra a továbbtanulás. A gyakorlati lehetőségeket külön kiemelném az SZTE Általános Orvostudományi Karán, mindenkinek csak ajánlani tudom!


Toth_FanniTóth Fanni - JGYPK, andragógia

Azért jöttem Szegedre, mert a közelben lakom, de egyébként is szívesen választottam volna az SZTE-t, mert nagyon sok jót hallottam róla. Azért szeretem nagyon a JUGYU-t, mert színes és pezsgő a kari élet, a tanárok nagyon segítőkészek, nagyon sok mindenben segítenek, sok a gyakorlat, ami szerintem pozitívum, ennek révén a jövőben el lehet helyezkedni.



További hallgatói vélemények >>>