felveteli_szolgaltatasok

Szolgáltatások, kedvezmények az SZTE-n

A Szegedi Tudományegyetem számtalan szolgáltatást nyújt hallgatóinak, legyen szó karrierépítésről, sportról, vagy a diploma megszerzése utáni szolgáltatásokról.

Egyetemünk hallgatójaként megannyi kedvezményt vehetsz igénybe. Számos helyet látogathatsz ingyenesen vagy kedvezményesen, így például az egyetemi Füvészkertet, az SZTE Teniszközpontot, az SZTE EHÖK SE fitnesztermét, a városi jégkorcsolyapályát és a fürdőket is. Szegeden szinte nincs olyan kávézó, szórakozóhely vagy fénymásoló, ahol ne kapnál kedvezményt, ha felmutatod SZTE-s diákigazolványodat. A folyamatosan bővülő kedvezményekről itt olvashatsz bővebben.

 

Az SZTE támogatja az egészséges életmódot, így az SZTE Sportközpontban nagyon sok sportág és mozgásforma közül választhatsz – elsőévesként jogosult vagy ingyenesen testnevelés kurzust felvenni. Jógázhatsz, úszhatsz, járhatsz vitorlázni, sárkányhajózni, vagy falat mászni is.

 

Akár már az első évben érdemes felvenned a kapcsolatot az SZTE Karrier Irodával. Itt találhatsz gyakornoki programokat – az alternatív gyakornoki programban való részvételért például plusz kredit jár -, dolgozhatsz hosszabb-rövidebb ideig az egyetem karain, egységeinél, és az egyetemmel partnerkapcsolatban álló cégeknél is. Így a diplomád megszerzéséig gyakorlatot szerzel, aminek köszönhetően gyorsabban el tudsz majd helyezkedni. A Karrier Irodán tájékozódhatsz az ösztöndíj-lehetőségekről és az aktuális állásajánlatokról is.

 

Az Életvezetési Tanácsadó Központ a fogyatékkal élő hallgatóknak nyújt számos ingyenes szolgáltatásokat. Lehetőséged van személyi segítőt igénybe venni, részt vehetsz tréningeken és egyéni gyógytornán is.

 

Diplomád megszerzése után nem kell végleg búcsút mondanod az egyetemnek: az SZTE Alma Mater a szegedi egyetem korábbi hallgatóit fogja össze. Az öregdiák szervezet szolgáltatásain keresztül a végzett SZTE-sek egy életen át az egyem polgárai közé tartozhatnak


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Toth_FanniTóth Fanni - JGYPK, andragógia

Azért jöttem Szegedre, mert a közelben lakom, de egyébként is szívesen választottam volna az SZTE-t, mert nagyon sok jót hallottam róla. Azért szeretem nagyon a JUGYU-t, mert színes és pezsgő a kari élet, a tanárok nagyon segítőkészek, nagyon sok mindenben segítenek, sok a gyakorlat, ami szerintem pozitívum, ennek révén a jövőben el lehet helyezkedni.




Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.





További hallgatói vélemények >>>