felveteli_szolgaltatasok

Szolgáltatások, kedvezmények az SZTE-n

A Szegedi Tudományegyetem számtalan szolgáltatást nyújt hallgatóinak, legyen szó karrierépítésről, sportról, vagy a diploma megszerzése utáni szolgáltatásokról.

Egyetemünk hallgatójaként megannyi kedvezményt vehetsz igénybe. Számos helyet látogathatsz ingyenesen vagy kedvezményesen, így például az egyetemi Füvészkertet, az SZTE Teniszközpontot, az SZTE EHÖK SE fitnesztermét, a városi jégkorcsolyapályát és a fürdőket is. Szegeden szinte nincs olyan kávézó, szórakozóhely vagy fénymásoló, ahol ne kapnál kedvezményt, ha felmutatod SZTE-s diákigazolványodat. A folyamatosan bővülő kedvezményekről itt olvashatsz bővebben.

 

Az SZTE támogatja az egészséges életmódot, így az SZTE Sportközpontban nagyon sok sportág és mozgásforma közül választhatsz – elsőévesként jogosult vagy ingyenesen testnevelés kurzust felvenni. Jógázhatsz, úszhatsz, járhatsz vitorlázni, sárkányhajózni, vagy falat mászni is.

 

Akár már az első évben érdemes felvenned a kapcsolatot az SZTE Karrier Irodával. Itt találhatsz gyakornoki programokat – az alternatív gyakornoki programban való részvételért például plusz kredit jár -, dolgozhatsz hosszabb-rövidebb ideig az egyetem karain, egységeinél, és az egyetemmel partnerkapcsolatban álló cégeknél is. Így a diplomád megszerzéséig gyakorlatot szerzel, aminek köszönhetően gyorsabban el tudsz majd helyezkedni. A Karrier Irodán tájékozódhatsz az ösztöndíj-lehetőségekről és az aktuális állásajánlatokról is.

 

Az Életvezetési Tanácsadó Központ a fogyatékkal élő hallgatóknak nyújt számos ingyenes szolgáltatásokat. Lehetőséged van személyi segítőt igénybe venni, részt vehetsz tréningeken és egyéni gyógytornán is.

 

Diplomád megszerzése után nem kell végleg búcsút mondanod az egyetemnek: az SZTE Alma Mater a szegedi egyetem korábbi hallgatóit fogja össze. Az öregdiák szervezet szolgáltatásain keresztül a végzett SZTE-sek egy életen át az egyem polgárai közé tartozhatnak


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Fűrész ZsófiaFűrész Zsófia – ÁOK – orvos

Szeged rengeteg lehetőséget nyújt a diákoknak egyaránt a szórakozás, kultúra, és a munkavállalás terén is. Annak ellenére, hogy vidéki egyetem, az oktatás színvonala eléri a pesti egyetemekét, sőt szerintem még túl is szárnyalja azokat. Nagyon szeretek itt tanulni, nagyon szeretem, hogy ilyen nyugis, barátságos maga a város is.






Sokacz_ZsofiaSokacz Zsófia - SZTE-BBMK

Kiskoromban nagyon szerettem a zenét, zongorázni kezdtem, majd kilenc évesen eldöntöttem, hogy zongorista leszek. Egy zenei táborban ismerkedtem meg az akkori tanárommal, általa pedig a jelenlegi zongoratanárnőmmel. Nekik köszönhetem, hogy felvettek a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karra. Szeged mindig is vonzott, hisz gyönyörű város és több barátom is tanul itt. Zenepedagógia és zenepszichológia mellett, tanításgyakorlatunk is van, így általános és középiskolásokat oktathatunk. Az itt töltött éveim alatt szenvedélyemmé vált a tanítás. A jövőben, zeneiskolában szeretnék dolgozni.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *