kiemelt_nyelvtanulas

Tanulj idegen nyelveket az SZTE-n!

A Szegedi Tudományegyetemre felvételt nyert hallgatók nyelvi felkészülésében az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet (IKI) nyújt segítséget. Térítéses és ingyenes kurzusok közül is választhatsz, és az egyetemen nyelvvizsgázhatsz is.

Az intézet akkreditált általános és szaknyelvi vizsgaközpont vizsgahelyként is funkcionál. Ezekre a vizsgákra minden évben előkészítő tanfolyamokat hirdetnek meg, amelyeken térítésmentesen vehetsz részt. Az IKI-n keresztül ORIGO, ÖSD, OECONOM, BGF, PROFEX, LEXINFO, GOETHE Zertifikat és TOLES államilag elismert nyelvvizsga tehető le. Az IKI egyedülálló, speciális nyelvtanfolyamokat is szervez a nyelvtanulási nehézségekkel küzdő diszlexiás hallgatók számára az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ közreműködésével.

Az intézet tanárai angol, magyar mint idegen nyelv, latin, német, olasz, spanyol, francia, orosz és román nyelvre oktatják az egyetem hallgatóit. Az intézetben tartanak általános nyelvórákat is, de fő profiljuk a szaknyelvoktatás. Tanulhatsz gazdasági, jogi, egészségügyi, wellness, informatikai, társadalomtudományi, környezetvédelmi, gyógyszerészeti, idegenforgalmi, zenei, biológiai és földrajzi szaknyelvet. A karok szakmai képzéseihez szükséges nyelvórákat is az IKI biztosítja. A Természettudományi Kar oktatóival természettudományi szakfordítói képzést is bonyolítanak. Az SZTE hallgatójaként 16 ingyenes nyelvórát vehetsz fel.

Az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet képzéseiről az intézet honlapján olvashatsz.

Ha érdekel a kínai kultúra, vagy nem elégszel meg az európai nyelvek ismeretével, akkor válaszd az SZTE Konfuciusz Intézet tandíjmentes kínai nyelvtanfolyamait. A bevezető kurzusokon elsajátíthatod a kínai nyelv alapjait, megismerkedhetsz a kínai írás fő jellemzőivel, a kiejtés sajátosságaival. Szakképzett kínai tanároktól tanulhatod a nyelvet. Az oktatók a nyelvoktatás mellett nagy hangsúlyt fektetnek a kínai kultúra megismertetésére, és rendszeresen szerveznek érdekes programokat is. Az SZTE Konfuciusz Intézetről és az intézet képzéseiről bővebb információ itt olvasható.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Sipos Mark KristofSipos Márk Kristóf – ÁJTK, politológia

Mivel szegedi vagyok, nem volt kérdés, hogy ragaszkodom a városomhoz és a helyi egyetemhez. Azért a politológiát választottam, mert nagyon érdekel a politika. Emellett nem titkolt célom, hogy majd színésznek tanuljak, de ez előtt szeretném, hogy legyen egy biztos diploma a kezemben. A szakon nagyon kedvesek a tanárok, jó a kapcsolat velük, igazán családias a hangulat. A közösségi élet is élénk, igazán jó kedvezmények vannak külön az egyetemistáknak, így például ingyen lehet buliba menni, vagy olcsóbban lehet egy kávét inni.





Fasi_ArnoldFási Arnold – BTK, szlavisztika (orosz)

Azért jöttem Szegedre, mert hallottam, hogy az itteni szlavisztika, orosz szak elég jó, színvonalas a képzés. Természetesen a település helye is közrejátszott, hiszen nem akartam túl messzire menni az otthonomtól, Pusztaszőlőstől. A kollégium is kedvező helyen van. Szeged sokkal zöldebb, és a levegő is tisztább, mint Budapesten, ami szintén befolyásolt. A választásban még közrejátszott az is, hogy nem érzem magam olyan jól egy nagyvárosban sok emberrel, de Szeged teljesen élhető ebből a szempontból, és a tömegközlekedés is nagyon jó.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *