kiemelt_nyelvtanulas

Tanulj idegen nyelveket az SZTE-n!

A Szegedi Tudományegyetemre felvételt nyert hallgatók nyelvi felkészülésében az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet (IKI) nyújt segítséget. Térítéses és ingyenes kurzusok közül is választhatsz, és az egyetemen nyelvvizsgázhatsz is.

Az intézet akkreditált általános és szaknyelvi vizsgaközpont vizsgahelyként is funkcionál. Ezekre a vizsgákra minden évben előkészítő tanfolyamokat hirdetnek meg, amelyeken térítésmentesen vehetsz részt. Az IKI-n keresztül ORIGO, ÖSD, OECONOM, BGF, PROFEX, LEXINFO, GOETHE Zertifikat és TOLES államilag elismert nyelvvizsga tehető le. Az IKI egyedülálló, speciális nyelvtanfolyamokat is szervez a nyelvtanulási nehézségekkel küzdő diszlexiás hallgatók számára az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ közreműködésével.

Az intézet tanárai angol, magyar mint idegen nyelv, latin, német, olasz, spanyol, francia, orosz és román nyelvre oktatják az egyetem hallgatóit. Az intézetben tartanak általános nyelvórákat is, de fő profiljuk a szaknyelvoktatás. Tanulhatsz gazdasági, jogi, egészségügyi, wellness, informatikai, társadalomtudományi, környezetvédelmi, gyógyszerészeti, idegenforgalmi, zenei, biológiai és földrajzi szaknyelvet. A karok szakmai képzéseihez szükséges nyelvórákat is az IKI biztosítja. A Természettudományi Kar oktatóival természettudományi szakfordítói képzést is bonyolítanak. Az SZTE hallgatójaként 16 ingyenes nyelvórát vehetsz fel.

Az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet képzéseiről az intézet honlapján olvashatsz.

Ha érdekel a kínai kultúra, vagy nem elégszel meg az európai nyelvek ismeretével, akkor válaszd az SZTE Konfuciusz Intézet tandíjmentes kínai nyelvtanfolyamait. A bevezető kurzusokon elsajátíthatod a kínai nyelv alapjait, megismerkedhetsz a kínai írás fő jellemzőivel, a kiejtés sajátosságaival. Szakképzett kínai tanároktól tanulhatod a nyelvet. Az oktatók a nyelvoktatás mellett nagy hangsúlyt fektetnek a kínai kultúra megismertetésére, és rendszeresen szerveznek érdekes programokat is. Az SZTE Konfuciusz Intézetről és az intézet képzéseiről bővebb információ itt olvasható.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Kovacs_Tamas_felveteliKovács Tamás - GTK, gazdálkodási és menedzsment

Azért szeretek a Szegedi Tudományegyetemre járni, mert nagyon sok jó program van az egyetemisták számára, sok lehetőség adódik a kikapcsolódásra a kari épületek környékén is. Emellett nagyon jó a közösség is, mindenki segítőkész, barátságos. Igaz ez az oktatókra is, akik nagyon érdekes és színvonalas órákat tartanak.





gizem-gultekin

Gizem Gültekin – ÁJTK: nemzetközi kapcsolatok

Korábban Erasmusosként, jelenleg Stipendium ösztöndíjasként tanulok az SZTE-n. Az intézmény és a város is csodálatos. Számos kapcsolatépítési és kikapcsolódási, sportolási lehetőséget biztosítanak. Nagyszerű élmény és tapasztalat itt tanulni, szeretnék a jövőben is Szegeden maradni és folytatni tanulmányaimat.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *