Ilyenek a minimumponthatárok a 2019-es felvételin

Milyenek a minimumponthatárok a 2019-es felsőoktatási felvételin? Mutatjuk a szabályokat.

Az alap- és az osztatlan képzéseken legalább 280 pont kell ahhoz, hogy legyen esélyetek a bekerülésre – aki ennél kevesebb pontot szerez, sem állami ösztöndíjasként, sem önköltséges hallgatóként nem kezdheti meg tanulmányait.


Fontos, hogy ezt a ponthatárt az emelt szintű érettségiért, a nyelvvizsgáért és az OKJ-s végzettségért kapható többletpontokkal együtt, de a más jogcímen kapható többletpontok nélkül kell elérni.


A felsőoktatási szakképzéseken valamivel alacsonyabb a jogszabályi minimumponthatár, 240 a limit, de ezt az emelt szintű érettségiért járó többletpontokkal együtt, ám más jogcímen kapható többletpontok nélkül kell elérni. A mesterképzéseken 50 a minimumponthatár.


Forrás: eduline.hu


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Kovacs_Tamas_felveteliKovács Tamás - GTK, gazdálkodási és menedzsment

Azért szeretek a Szegedi Tudományegyetemre járni, mert nagyon sok jó program van az egyetemisták számára, sok lehetőség adódik a kikapcsolódásra a kari épületek környékén is. Emellett nagyon jó a közösség is, mindenki segítőkész, barátságos. Igaz ez az oktatókra is, akik nagyon érdekes és színvonalas órákat tartanak.




Sipos Mark KristofSipos Márk Kristóf – ÁJTK, politológia

Mivel szegedi vagyok, nem volt kérdés, hogy ragaszkodom a városomhoz és a helyi egyetemhez. Azért a politológiát választottam, mert nagyon érdekel a politika. Emellett nem titkolt célom, hogy majd színésznek tanuljak, de ez előtt szeretném, hogy legyen egy biztos diploma a kezemben. A szakon nagyon kedvesek a tanárok, jó a kapcsolat velük, igazán családias a hangulat. A közösségi élet is élénk, igazán jó kedvezmények vannak külön az egyetemistáknak, így például ingyen lehet buliba menni, vagy olcsóbban lehet egy kávét inni.





További hallgatói vélemények >>>