kiemelt_SZTE

Nyíltnap és szülői értekezlet február 2-án a Szegedi Tudományegyetemen

Friss felvételi tudnivalókkal és tippekkel, szakkínálatának és szolgáltatásainak bemutatójával várja a középiskolásokat a Szegedi Tudományegyetem nyílt napján, 2019. február 2-án 9 órától az SZTE Dugonics téri központi épületében.


Nyitott kapukkal várja a Szegedi Tudományegyetem 2019. február 2-án, szombaton 9 és 14 óra között az SZTE központi épületébe érkezőket (Szeged, Dugonics tér 13.). Az összegyetemi nyílt napon a szegedi egyetem teljes szakkínálatát bemutatja az SZTE 12 kara és Tanárképző Központja.


Érdemes ellátogatni az SZTE nyílt napjára, hiszen a program lehetőséget biztosít az általános tájékozódásra, az egyetem képzési kínálatának megismerésére, ugyanakkor a résztvevők informálódhatnak – többek között – a hallgatók költségtérítését segítő ösztöndíjakról, valamint az SZTE hazai és nemzetközi ösztöndíjairól. A nyílt napon részt vevő középiskolásoknak 9 óra 30 perctől a jelentkezési lap kitöltésében is segítenek.


A hagyományokhoz híven 11 órától szülői értekezleten adnak tanácsokat, tippek a továbbtanulást meghatározó döntésekhez a Szegedi Tudományegyetem és az Oktatási Hivatal munkatársai. Szó lesz a Szegedi Tudományegyetemen elérhető felsőoktatási szakképzésekről, alap- és mesterképzésről, az osztatlan tanárképzésről, az SZTE-s ösztöndíj-lehetőségekről, a felvételi ponthatárokról, a többletpontokról, a kötelező nyelvvizsgával és emeltszintű érettségivel kapcsolatos tudnivalókról és a diákhitel lehetőségéről.


A februári nyílt napra várják a jelentkezési lapjukat most beadó 12-13. osztályosokat és a felsőoktatásba való jelentkezést fontolgató 9-10-11. osztályos diákokat is.


A nyílt napról további információ itt: SZTE Nyílt Nap 2019


A nyílt nap az EFOP-3.4.4-16-2017-00015 számú „A Szegedi Tudományegyetem készségfejlesztő és kommunikációs programjainak megvalósítása a felsőoktatásba való bekerülés előmozdítására és az MTMI szakok népszerűsítésére” című pályázat keretein belül valósul meg.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Balogh_LaszloBalog László - ETSZK, gyógytornász

Világ életemben az egészségügy iránt vonzódtam. Talán ezért jelentkeztem először biológia szakra, ami nem vált be. Később gyógymasszőrködéssel foglalkoztam, ott ismertem meg nagyon sok olyan embert, akik az SZTE ETSZK gyógytornász szakára járnak. Megtetszett a tudás, amit ők képviselnek, ezért eldöntöttem, hogy én is ide akarok járni. Azért a Szegedi Tudományegyetemet választottam, mert itt olyan gyakorlatorientált a gyógytornászképzés, mint sehol máshol az országban. A gólyatábor és kari bulik is nagyon jók, összességében mindennel meg vagyok elégedve.




Horvath_FiorellaHorváth Fiorella - MK, műszaki menedzser

Főként a közösségi élet vonzott a Szegedi Tudományegyetemre. Műszaki menedzser szakon tanulok, az fogott meg benne, hogy a dolgok műszaki és a gazdasági részébe is bele tudok látni. Ráadásul nagyon jó lehetőségek vannak az egyetemen például: egy logisztikai tárgy keretében például elutazunk Brüsszelbe, hogy feltérképezzük az ottani repülőteret. Az itt tanulók valóban egy kis csapatot alkotnak. Viszonylag kevesen járunk az MK-ra a többi karhoz képest, ezért ismert mindenki mindenkit, és mindig egymás segítségére tudunk lenni. Ráadásul a diákélet is fantasztikus, csak ajánlani tudom mindenkinek.

További hallgatói vélemények >>>