kiemelt_SZTE

Nyíltnap és szülői értekezlet február 2-án a Szegedi Tudományegyetemen

Friss felvételi tudnivalókkal és tippekkel, szakkínálatának és szolgáltatásainak bemutatójával várja a középiskolásokat a Szegedi Tudományegyetem nyílt napján, 2019. február 2-án 9 órától az SZTE Dugonics téri központi épületében.


Nyitott kapukkal várja a Szegedi Tudományegyetem 2019. február 2-án, szombaton 9 és 14 óra között az SZTE központi épületébe érkezőket (Szeged, Dugonics tér 13.). Az összegyetemi nyílt napon a szegedi egyetem teljes szakkínálatát bemutatja az SZTE 12 kara és Tanárképző Központja.


Érdemes ellátogatni az SZTE nyílt napjára, hiszen a program lehetőséget biztosít az általános tájékozódásra, az egyetem képzési kínálatának megismerésére, ugyanakkor a résztvevők informálódhatnak – többek között – a hallgatók költségtérítését segítő ösztöndíjakról, valamint az SZTE hazai és nemzetközi ösztöndíjairól. A nyílt napon részt vevő középiskolásoknak 9 óra 30 perctől a jelentkezési lap kitöltésében is segítenek.


A hagyományokhoz híven 11 órától szülői értekezleten adnak tanácsokat, tippek a továbbtanulást meghatározó döntésekhez a Szegedi Tudományegyetem és az Oktatási Hivatal munkatársai. Szó lesz a Szegedi Tudományegyetemen elérhető felsőoktatási szakképzésekről, alap- és mesterképzésről, az osztatlan tanárképzésről, az SZTE-s ösztöndíj-lehetőségekről, a felvételi ponthatárokról, a többletpontokról, a kötelező nyelvvizsgával és emeltszintű érettségivel kapcsolatos tudnivalókról és a diákhitel lehetőségéről.


A februári nyílt napra várják a jelentkezési lapjukat most beadó 12-13. osztályosokat és a felsőoktatásba való jelentkezést fontolgató 9-10-11. osztályos diákokat is.


A nyílt napról további információ itt: SZTE Nyílt Nap 2019


A nyílt nap az EFOP-3.4.4-16-2017-00015 számú „A Szegedi Tudományegyetem készségfejlesztő és kommunikációs programjainak megvalósítása a felsőoktatásba való bekerülés előmozdítására és az MTMI szakok népszerűsítésére” című pályázat keretein belül valósul meg.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Jagri_Adam_kicsiJagri Ádám – ÁOK, általános orvos

Azért választottam az SZTE Orvostudományi karát és azért ajánlom mindenkinek, mert kiváló infrastrukturális keretek között tanulhatunk, emellett szakmailag elismert és hiteles oktatók adják át a tudásukat nekünk nap mint nap. A Hallgatói Önkormányzat által szervezett szabadidős programok, mint például a színház, a mozi, illetve egyéb kulturális események a tanulás melletti kikapcsolódásban segítenek. Számos sportlehetőség is van, amit igénybe vehetünk, mint az esti úszási lehetőség, ami kiváló levezetés lehet a tanulás után.


Mango_MagdolnaMangó Magdolna - ÁJTK jogász

A képzéssel kapcsolatban eddig csak pozitív tapasztalataim vannak. A tanárok korrektek, bár vannak nehéz tantárgyak, de végig lehet vinni. Szeged nagyon jó hely, a közelsége miatt is ide akartam jönni, valamint azért, mert sok ismerősöm járt ide, ők is ajánlották. Mindig is jogász akartam lenni, és úgy érzem, hogy a szegedi ÁJTK megfelelő hely erre.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *