A világ egyetemeinek top 2 százalékában az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem idén is bekerült a világ legjobb egyetemei közé. A QS tudományterületi listáin a legjobb eredményt a bölcsészettudományokon belül a nyelvészeti ágban érte el, de hagyományosan az orvosképzés területén is kiemelkedően szerepel. A sikerről Dr. habil Zakar Péter nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettest kérdezték az M1 Ma Reggel műsorában


Kiválóan szerepelt az SZTE a QS összegyetemi és tudományterületi rangsoraiban is. Ahogyan arról már hírt adtunk, a QS világrangsorán a Szegedi Tudományegyetem – javítva korábbi eredményén – a 470. helyezést érte el.


– 2014-ben még csak a legjobb 650 egyetem közé fért be a Szegedi Tudományegyetem, de évről évre egyre jobb helyezést értünk el. Jelentős előny a Szegedi Tudományegyetemnek a rangsorokban való jó szereplés, mind a hallgató toborzás, mind a tudományos együttműködések területén – fogalmazott az M1 műsorában Dr. habil Zakar Péter. Az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese arról is beszélt, hogy a jó eredmények hátterében több tényező áll. Ezek közül is kiemelkedő egyrészt az, hogy az európai egyetemek között a Szegedi Tudományegyetem oktatóinak a legjobb a külföldi aktivitása, másrészt az, hogy a magyarországi egyetemek közül az SZTE nyerte el a legtöbb uniós támogatást. A több mint 48 milliárd forint uniós forrásból és a kormány további támogatásából elindult fejlesztések tovább javíthatják az intézmény rangsorokban elért helyezéseit.


A teljes beszélgetés itt megtekinthető.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Balogh_LaszloBalog László - ETSZK, gyógytornász

Világ életemben az egészségügy iránt vonzódtam. Talán ezért jelentkeztem először biológia szakra, ami nem vált be. Később gyógymasszőrködéssel foglalkoztam, ott ismertem meg nagyon sok olyan embert, akik az SZTE ETSZK gyógytornász szakára járnak. Megtetszett a tudás, amit ők képviselnek, ezért eldöntöttem, hogy én is ide akarok járni. Azért a Szegedi Tudományegyetemet választottam, mert itt olyan gyakorlatorientált a gyógytornászképzés, mint sehol máshol az országban. A gólyatábor és kari bulik is nagyon jók, összességében mindennel meg vagyok elégedve.



Nemeth MelittaNémeth Melitta – TTIK, földrajz

Korábban már elkezdtem egy szakot, viszont úgy hozta az élet, hogy azt abbahagytam. Ezután elkezdtem dolgozni, és a munkám során jöttem rá, hogy a turizmus és a földrajz az, ami igazán érdekel. Így újra nekifutottam a tanulásnak, és felvételiztem a TTIK-ra, földrajz szakra. Szakiránynak a turizmust választottam. Itt végre úgy érzem, hogy a helyemen vagyok. Pozitívum, hogy habár kevesen vagyunk ezen a specializáción mégis elindították, így sokkal több idő jut egy-egy emberre az órákon.





További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.