eotvoskollegium

Szegedi Tehetség-HÍD Program

A Szegedi Tehetség-HÍD Program célja a tehetséges végzős diákok felkarolása, valamint a középiskola és az egyetem közti váltás zökkenőmentessé tétele.

A Szegedi Tudományegyetem Eötvös Loránd Kollégiuma által koordinált programba olyan 12.-es középiskolás diákok jelentkezését várják, akik kiválóan szerepelnek a tanórákon, azokon túli tanulmányi versenyeken, illetve folyamatos tudásvágy jellemzi őket. Pályázni kizárólag elektronikus úton lehet, a program honlapjáról letölthető űrlapot a tehetseghid@eotvos.u-szeged.hu e-mail címre kell elküldeni.

A pályázat beadásának határideje: 2013. június 3.

A pályázók közül mintegy húsz diák vehet majd részt a HÍD-Program nyári táborában 2013. július 8. és 12. között, ahol a legjobbak mentorálást, szakkollégiumi tagságot, valamint akár egyszeri tanulói ösztöndíjat is nyerhetnek. A díjazott tehetségeket 2013. augusztus 1-jéig értesítik.

A pályázatok elbírálásának főbb szempontjai:

  • Tanulmányi átlagok
  • Nyelvismeret (nyelvvizsgák)
  • Informatikai ismeretek (informatikai vizsgák)
  • Szakmai versenyek, díjak/kitüntetések, tanulmányutak
  • Szaktanári ajánlás
  • Pályázatok, projektmunka
  • Felsőoktatási jelentkezési sorrend
  • Közösségi szerepvállalás
  • Egyéb indokok


Bővebb információ: www.eotvos.u-szeged.hu/tehetseghid


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Momen BadarnaMomen Badarna – ÁJTK – international relation

Elsősorban az egyetem nyújtotta ösztöndíj miatt jöttem Szegedre Palesztinából. Miután jobban utánanéztem a képzésnek, megtaláltam, hogy a Szegedi Tudományegyetem világviszonylatban is a legjobb 100 egyetem között van. Ezután nem volt kérdés, hogy én is itt szeretnék tanulni. A város is nagyon szép és igazán diákbarát.




Tikvicki_Dora_kicsiTikvicki Dóra – BTK, elméleti nyelvészet

Nagyon vonzott Szegednek az a kettőssége, hogy nyugodt és családias a város, viszont nagyon pörgős az itteni egyetemi élet. Ezért kezdtem a Szegedi Tudományegyetemen az alapszakomat, illetve a mesterképzést is azért itt végzem el, mert az oktatás nagyon magasszintű és kiemelkedő színvonalú. A tanárok támogatóak, odafigyelnek a diákokra, tanulmányaikra. Az egyetemen kívül és belül is nagyon jók a lehetőségek, akár már hallgatóként fel lehet fedezni a munka világát.

További hallgatói vélemények >>>