eotvoskollegium

Miért az SZTE? Nyüzsgő kollégium vagy inkább albérlet?

Tanulj Te is a Szegedi Tudományegyetemen, hazánk egyik legrangosabb felsőoktatási intézményében! De miért éppen az SZTE? Az okok közül egy: a jól felszerelt és megfizethető szálláslehetőségek.


A kollégiumi bizottság tagjaként magam is részt veszek a programok szervezésében. Kiemelném az évszakhoz, ünnepekhez kapcsolódó eseményeket, mint például a farsangot, Mikulást, halloweent. Továbbá lehetőségem van bizonyos sporttevékenységekre is a kollégium keretén belül, ilyen a pingpong vagy a póker. Rendezünk házi versenyeket, valamint hagyományos megtartjuk a Teleki-napi vetélkedőt. Ezeken igen nagy számban vesznek részt kollégisták, ezáltal igazán jó közösség tud kialakulni. Ugyanebben segítenek minden tanév elején az elsősök számára szervezett ismerkedős programok”- nyilatkozta Jagos Erika a Teleki Blanka Kollégium lakója a Szegedi Egyetem Magazinnak.

Az SZTE-re felvételt nyert hallgatókat számos lehetőség és program várja a második otthonként szolgáló karközi és kari kollégiumokban, de a szegedi albérletkínálat is igen széles körű. Aki az SZTE-re jelentkezik, számos színvonalas, ugyanakkor megfizethető szálláslehetőség közül választhat. Az egyetem öt karközi kollégiumában a különböző karok különböző szakos hallgatói köthetnek egymással ismeretséget, barátságot. Több mint 800 férőhelyes az egyetem legnagyobb kollégiuma, a Károlyi Mihály Kollégium. A belvárostól távolobb felújított épületben színvonalasan felszerelt apartmanok várják a lakókat az Öthalmi Diáklakásokban. Újszeged parkos környezetében várja lakóit a tízemeletes Herman Ottó Kollégium és a Móra Ferenc Kollégium. A belvárosban fekvő Eötvös Loránd Kollégium nem csupán szálláshelyet, hanem szellemi közösséget is jelent. A Szegedi Tudományegyetem karai közül hatnak saját kollégiuma van: az Általános Orvostudományi Kar Apáthy István Kollégiuma és az id. Jancsó Miklós Kollégiuma a belvárosban található. A klinikákhoz közel a Semmelweis utcában várja lakóit a Gyógyszerésztudományi Kar Semmelweis Ignác Kollégiuma. Szintén a belvárosban található a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Teleki Blanka Kollégiuma közel a kar főépületéhez és a József Attila Tanulmányi és Információs Központhoz. Újszeged kertvárosi részében található az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar nyolcemeletes Madzsar József Kollégiuma, a belvárosban a háromszintes Béke Utcai Kollégium szobái várják az egyetemistákat. Háromágyas szobákkal várja vendégeit a Mérnöki Kar Kollégiuma, mely a Kollégiumi úton található. Hódmezővásárhelyen, a Mezőgazdasági Kar Kollégiumában két- és háromágyas szobák állnak a hallgatók rendelkezésére. Az SZTE kollégiumaiba való jelentkezés elektronikus úton, az úgynevezett MODULO rendszerben történik. A kollégiumi díj mind a karközi, mind a kari kollégiumokban tízezer forint körüli összegre rúg, így árkategóriában ez mondható a legolcsóbb szálláshelynek.  

Aki inkább albérletet választana, annak érdemes a Déli Apró hirdetőújságból vagy az online egyetemi albérletkeresőn (http://www.un1v.hu/alberlet) tájékozódni, illetve az egyetemi albérlet-közvetítő facebookos oldalát (https://www.facebook.com/szte.alberlet) felkeresni. Kiadó szobákat már tizenötezer forint plusz rezsi áron találhatunk, míg a másfél, kétszobás albérletek negyvenötezer forintba kerülnek.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


FelsoDorottyaFelső Dorottya- SZTE-BBMK

A zenei oktatás miatt jöttem Szegedre. Már középiskolásként is itt tanultam a SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnáziumban és nagyon megszerettem Szegedet. Egyértelmű volt, hogy a Szegedi Tudományegyetemet választom. A zongoratanárnőmmel már majdnem 10 éve dolgozunk együtt. Az ő személye szakmailag és emberileg is meghatározó számomra. Szeged az otthonommá vált, hisz minden barátom itt él és sok emlék köt ide.



Hegedus_AgnesHegedűs Ági - BTK, anglisztika

Azért választottam Szegedet, mert nagyon szeretem ezt a várost, jó érzés itt leni. A BTK-t azért ajánlom másoknak, mert nagyon rendesek és segítőkészek a tanárok, jó velük megismerkedni, s itt van mellette a gyönyörű TIK, ahol nyugodtan lehet tanulni. Sokat kell ugyan tanulni, főleg egy gimnázium után, de szívesen ajánlom a kart mindenkinek.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *