Mozdulj, Szeged!

Az SZTE minden lehetőséget megad ahhoz, hogy a tanulás és a sport megférjen egymás mellett.


sportAz SZTE-n minden alap- és osztatlan nappali tagozatos elsőéves hallgató ingyenesen jogosult testnevelés kurzust felvenni, amit az első két félévében kell teljesíteni. A Hattyas sori SZTE Sportközpont a testnevelés kurzusok - 25 sportág, 140 mozgásforma - helyszíne, a szabadidős és versenysportok központja. Kurzusaink között megtalálható a vitorlázás és sárkányhajózás, az aerobic, az atlétika, az úszás, a labdajátékok, a tenisz, a floorball, a jóga, a társastánc, a korcsolyázás, a pilates és az önvédelem-cselgáncs is. A Sportközpontban két műfüves szabadtéri teniszpálya, négy aszfaltos kispályás labdarúgópálya, négy aszfaltos streetballpálya és egy aszfaltos kosárlabdapálya áll a hallgatók rendelkezésére. Emellett több sportágat befogadó labdás tornaterem, rekortán borítású oszlopos terem, falmászó terem, küzdősport terem, kisterem, kondicionáló terem, egy nagyobb és két kisebb tükrös zenés terem várja a hallgatókat.


Hallgatóink számos kedvezményt kapnak: számos helyet látogathatnak ingyen vagy kedvezményesen. Ezek közül csak néhány: SZTE Teniszközpont, SZTE EHÖK SE fitneszterem, jégkorcsolyapálya, sportuszoda, Annafürdő, Napfényfürdő Aquapolis, a Pick Szeged meccsei, és a kajak-kenu és evezős versenyek.

Az SZTE hallgatói szintén kedvezményes áron használhatják a CityBike kölcsönbringáit is.


Élsportolóink számára indítottuk a „Jó tanuló, jó sportoló” pályázatot. Sikeres csapatunk a Naturatex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat, a Szegedi Vízmű Nash&Taylor Szegedi Egyetem női vízilabda csapat, az SZTE Vívóklub, az Universitas SC futball csapata. Kitűnő eredményekkel büszkélkedhet a Szegedi Tudományegyetem sárkányhajós csapata is, mely a II. Dunai Regattán első helyezést ért el.


Sportolási lehetőségekről bővebben >>>Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Kocsis_BalazsKocsis Balázs - FOK, fogorvos

Azért Szegedre jelentkeztem, mert a dél-alföldi régióban szerettem volna maradni. Szegedről jókat hallottam, és most már tapasztaltam is. A kar dinamikusan fejlődik, épület egy 9 székes rendelő itt nálunk, ami európai színvonalú. Nagyon felkészült az oktatógárda, valamint a munkaadók külön skatulyába helyezik a Szegeden végzett fogorvostan-hallgatókat, tehát előnyben van az, aki szegedi diplomával rendelkezik, európai szinten is.
Horvath_FiorellaHorváth Fiorella - MK, műszaki menedzser

Főként a közösségi élet vonzott a Szegedi Tudományegyetemre. Műszaki menedzser szakon tanulok, az fogott meg benne, hogy a dolgok műszaki és a gazdasági részébe is bele tudok látni. Ráadásul nagyon jó lehetőségek vannak az egyetemen például: egy logisztikai tárgy keretében például elutazunk Brüsszelbe, hogy feltérképezzük az ottani repülőteret. Az itt tanulók valóban egy kis csapatot alkotnak. Viszonylag kevesen járunk az MK-ra a többi karhoz képest, ezért ismert mindenki mindenkit, és mindig egymás segítségére tudunk lenni. Ráadásul a diákélet is fantasztikus, csak ajánlani tudom mindenkinek.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *