Mozdulj, Szeged!

Az SZTE minden lehetőséget megad ahhoz, hogy a tanulás és a sport megférjen egymás mellett.


sportAz SZTE-n minden alap- és osztatlan nappali tagozatos elsőéves hallgató ingyenesen jogosult testnevelés kurzust felvenni, amit az első két félévében kell teljesíteni. A Hattyas sori SZTE Sportközpont a testnevelés kurzusok - 25 sportág, 140 mozgásforma - helyszíne, a szabadidős és versenysportok központja. Kurzusaink között megtalálható a vitorlázás és sárkányhajózás, az aerobic, az atlétika, az úszás, a labdajátékok, a tenisz, a floorball, a jóga, a társastánc, a korcsolyázás, a pilates és az önvédelem-cselgáncs is. A Sportközpontban két műfüves szabadtéri teniszpálya, négy aszfaltos kispályás labdarúgópálya, négy aszfaltos streetballpálya és egy aszfaltos kosárlabdapálya áll a hallgatók rendelkezésére. Emellett több sportágat befogadó labdás tornaterem, rekortán borítású oszlopos terem, falmászó terem, küzdősport terem, kisterem, kondicionáló terem, egy nagyobb és két kisebb tükrös zenés terem várja a hallgatókat.


Hallgatóink számos kedvezményt kapnak: számos helyet látogathatnak ingyen vagy kedvezményesen. Ezek közül csak néhány: SZTE Teniszközpont, SZTE EHÖK SE fitneszterem, jégkorcsolyapálya, sportuszoda, Annafürdő, Napfényfürdő Aquapolis, a Pick Szeged meccsei, és a kajak-kenu és evezős versenyek.

Az SZTE hallgatói szintén kedvezményes áron használhatják a CityBike kölcsönbringáit is.


Élsportolóink számára indítottuk a „Jó tanuló, jó sportoló” pályázatot. Sikeres csapatunk a Naturatex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat, a Szegedi Vízmű Nash&Taylor Szegedi Egyetem női vízilabda csapat, az SZTE Vívóklub, az Universitas SC futball csapata. Kitűnő eredményekkel büszkélkedhet a Szegedi Tudományegyetem sárkányhajós csapata is, mely a II. Dunai Regattán első helyezést ért el.


Sportolási lehetőségekről bővebben >>>


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Tolnai_SaraTolnai Sára - JGYPK, gyógypedagógia

A gyerekek mindig is meghatározták az életem. Édesanyám óvónő, mindig csodálattal figyeltem az ő munkáját, viszont nem akartam ugyanazt az utat bejárni. Úgy gondoltam, hogy olyan pályát szeretnék választani, amiben több kihívás van, ezért választottam a gyógypedagógiát. Tanultam Budapesten is, de nem lehet összehasonlítani a kettőt. Szerintem Szeged jóval diákközpontúbb. Véleményem szerint a Szegedi Tudományegyetem megkönnyíti diákjai életét a sokféle ösztöndíj-lehetőséggel, az ingyenes tömegközlekedéssel, és ráadásul a sikeres nyelvvizsgának az árát visszatéríti. Azt hiszem, az egyetemen eltöltött esztendők lesznek életem legszebb évei.
Balogh_RamonaBalogh Ramóna - TKK, magyar-, média-, mozgókép-, és kommunikációtanár

Ezzel a képzéssel a későbbiek során nagyobb esélyem van a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre, és szerintem a kommunikáció bármely munkaterületen kifizetődő. Azért ezt a szakot választottam, mert kisgyermekkorom óta szerelmese vagyok a magyar nyelvnek, a magyar irodalomnak, és ehhez a kommunikáció mint olyan, elválaszthatatlan dolog.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *