Természettudományi képzési terület

A természettudományi képzési terület képzési ágait és a hozzájuk tartozó alapszakokat a Természettudományi és Informatikai Kar képzési kínálatában találjuk: a biológia, a fizika, a földrajz, a földtudomány, a kémia, a környezettan és a matematika hagyományosan a szegedi felsőoktatás erőssége.

A Bölcsészettudományi, a Juhász Gyula Pedagógusképző, valamint a Természettudományi és Informatikai Karon találhatunk felsőfokú oklevéllel rendelkezők számára kínált és kiegészítő alapképzésben meghirdetett szakokat, szakpárokat is, melyeket a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar felsőfokú szakképzési programjai és felnőttképzései egészítenek ki. Így téve teljessé a szegedi felsőoktatás kínálatát. Az összegyetemi szintű felnőttképzési rendszer infrastruktúrájának kialakítása és a felnőttképzési központ megteremtése a Szegedi Tudományegyetem olyan feladata, amely egyaránt szolgálja az egykori hallgatók érdekeit és a régió foglalkoztatáspolitikáját.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Iszak KrisztianIszak Krisztián – BTK, szociológia

Egyáltalán nem bántam meg, hogy a Szegedi Tudományegyetemre jelentkeztem, ugyanis a képzés itt sokkal gyakorlatiasabb, mint más egyetemeken. Minden tavasszal részt kell vennünk élesben egy kérdőíves kutatásban, ami a Szeged Studies nevet viseli. Így saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg a szakma szépségeit, és hogy mennyi és milyen munka áll egy komplett kutatás lebonyolításában, kivitelezésében. Úgy gondolom, ezáltal egy igazán gyakorlatias tudást kapunk meg.







Hell_Molli_felveteliHell Molli - TKK, angol-média

Továbbtanulásnál az elsődleges célom az SZTE volt. Jókat hallottam az intézményről és a szülővárosomhoz is közel van. Jól érzem itt magam, elégedett vagyok a képzéssel, különösen azért, mert előre elkészített órarenddel segítenek minket. Egyik kedvenc helyem az egyetemi könyvtár, ahol a tanulmányokhoz szükséges könyveket megtalálom. Az SZTE 21. századi egyetem, tetszik, hogy a TIK-ben ingyenesen használhatom a számítógépeket és a legtöbb egyetemi épületben van free Wifi.


További hallgatói vélemények >>>