A szegedi a harmadik legnépszerűbb egyetem a külföldi hallgatók körében

Az általános orvosképzés után a fogorvos- és az állatorvosképzés a legnépszerűbb a külföldi diákok körében.

Csaknem nyolcezer fővel nőtt a külföldi hallgatók száma a magyar felsőoktatási intézményekben az elmúlt öt évben - írja szerdai számában a Magyar Hírlap az Oktatási Hivatal (OH) adataira hivatkozva. A lap szerint míg a 2012/13-as tanévben 20 694 külföldi hallgató iratkozott be, tavaly már 28 628-an kezdték meg tanulmányaikat. Az OH szerint a magyar állampolgársággal nem rendelkezők, illetve a nem Magyarországon született kettős állampolgárok számítanak külföldi hallgatónak.

 

A nem magyar egyetemisták körében a legnépszerűbbnek a Debreceni Egyetem bizonyult a 2016/17-es tanévben, az oktatási intézménybe 4321 külföldi hallgató iratkozott be. A második helyen a Semmelweis Egyetem (3470 fő), a harmadikon Szegedi Tudományegyetem (3208 fő) végzett. A képzések közül az általános orvosképzés a legnépszerűbb, ezt a fogorvos- és az állatorvosképzés követi.


Forrás: eduline.hu


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Csaszar_Dorina-kicsiCsászár Dorina – BTK, kommunikáció-és médiatudomány MA

Szegediként evidens választás volt a Szegedi Tudományegyetem, mivel erősen kötődök a városhoz. Itt él a családom, a barátaim, a párom. Nem mellesleg az SZTE-nek olyan hírneve, képzési kínálata van, ami miatt megéri ide jelentkezni. Számomra itt van a legjobb specializáció a Kommunikáció-és médiatudomány szakon a többi egyetemhez képest, ezért is választottam az SZTE-t.

Iszak KrisztianIszak Krisztián – BTK, szociológia

Egyáltalán nem bántam meg, hogy a Szegedi Tudományegyetemre jelentkeztem, ugyanis a képzés itt sokkal gyakorlatiasabb, mint más egyetemeken. Minden tavasszal részt kell vennünk élesben egy kérdőíves kutatásban, ami a Szeged Studies nevet viseli. Így saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg a szakma szépségeit, és hogy mennyi és milyen munka áll egy komplett kutatás lebonyolításában, kivitelezésében. Úgy gondolom, ezáltal egy igazán gyakorlatias tudást kapunk meg.






További hallgatói vélemények >>>