Bezár

2017

Beszámoló - 2017. november 07.

Beszámoló - 2017. november 07.

2017. november 17.
1 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Emberi_eroforrasok

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Alkotmányjogi Tudományos Diákköre 2017. november 07. napján szervezett szakmai beszélgetést Dr. Orbán Endrével az Alkotmánybíróság törzskari érdemi munkatársával. Az eseménynek az Állam- és Jogtudományi Kar főépületében található Kari Társalgó adott otthont.

IMG_2168

A beszélgetés során alkotmányjogi aktualitások mellett személyes tapasztalatain keresztül magyarázta el az Alkotmánybíróság munkáját a résztvevő hallgatóknak. A beszélgetés során az érdeklődők betekintést nyerhettek az ABtv. módosítása következtében beállt változásokról, az alkotmányjogi panasz és a normakontroll intézményéről. A szakmai beszélgetés különösen hasznosnak bizonyult a hallgatóság körében helyet foglaló másodéves hallgatóinknak, akik ebben az évben kezdték meg alkotmányjogi tanulmányaikat és ismerkednek meg az Alkotmánybíróság működésével, valamint végzős hallgatóinknak is segítette a záróvizsgára való felkészülést.

IMG_2174

A kellemes hangvételű beszélgetés végén a hallgatóságnak lehetősége nyílt kérdések feltevésére. Ennek keretében érdekes vita alakult ki az Alkotmánybíróság néhány jelentős döntésében foglalt alapjogok tekintetében, mint a gyülekezési jog vagy a véleménynyilvánításhoz való jog.

„A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt A hazai Tudományos Diákköri műhelyek és rendezvényeik támogatása – SZTE ÁJTK Tudományos Diákköreinek támogatása (2017-2018) című, NTP-HHTDK-17-0007 kódjelű pályázat támogatásával valósul meg.”
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek