2024. március 29., péntek English version

Archívum  --  2008  --  10. szám - 2008. szeptember 15.  --  Egyetemi élet
Egyetemi élet
2008. szeptember 15.
2008. szeptember 15.
2008. szeptember 15.
2008. szeptember 15.
Sikeresen zárta a felvételi időszakot a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), ugyanis idén összesen 7584 főt vettek fel az intézménybe, 1013 fővel többet, mint egy éve. A teljes létszám körülbelül 13 százaléka, 995 fő került be az egyetemre az augusztusi pótfelvételivel.
Az ország legkorszerűbb kardiológiai elektrofiziológiai laboratóriumát adták át szeptember 9-én az SZTE II. számú Belgyógyászati Klinikáján. A mintegy 200 millió forintos beruházásnak köszönhetően javul a szívritmuszavarban szenvedő betegek ellátása, és rövidül a várólista.
Az Universitas-Szeged Kht. 12 éve jött létre azzal a céllal, hogy minőségi szolgáltatásokat nyújtson a szegedi felsőoktatásban tanulóknak, illetve dolgozóknak. Tavaly nyáron komoly változás történt a kht. életében: az SZTE többségi tulajdonosként szállt be, így folyamatosan felügyelheti a cég közhasznú és vállalkozási tevékenységét. Bolgár Zsolt ügyvezetővel az elmúlt 12 év, illetve az egyetemi tulajdonszerzés óta eltelt idő tapasztalatairól beszélgettünk.
2008. szeptember 15.
Két elsőéves hallgatót köszöntött fel születésnapjuk alkalmából az egyetem évnyitóján Szabó Gábor. Az egyetem rektora évnyitó beszédében először híres embereket említett, akik szeptember 7-én születtek. Ezután hirtelen kitért rá, hogy a jelenlévők között is van két ember, akik aznap ünneplik születésnapjukat, az emelvényre szólította, majd kézfogással, virággal és borral köszöntötte fel őket.
A hatalmas feladatból következő apróbb fennakadások ellenére zökkenőmentesen zajlott a szegedi egészségügyi integráció első éve – mondta Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora a Pál Attilával, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnökével és Botka László polgármesterrel közösen tartott szeptember 4-i sajtótájékoztatón. Az egyetem beszámolóját októberben tárgyalja majd a város közgyűlése.
A műszaki és természettudományos képzést erősítő, a kutatás-fejlesztést segítő, az informatikai infrastruktúrát korszerűsítő 7,7 milliárd forintos költségvetésű program indul az SZTE-n – jelentette be Szabó Gábor rektor július végén azt követően, hogy a kormány pozitívan bírálta el a felsőoktatási intézmény pályázatát.
Bezár