2024. április 25., csütörtök English version
Archívum  --  2005  --  20. szám - 2005. november 21.  --  Egyetemi élet
Összevont nyílt nap a Szegedi Tudományegyetemen
A magyar felsőoktatási rendszer folyamatos változásokon megy keresztül, komoly nehézség elé állítva a továbbtanulási döntés meghozatala előtt álló diákokat, szüleiket és a felkészülésüket segítő középiskolai pedagógusokat. A Szegedi Tudományegyetem a hazai felsőoktatás meghatározó szereplőjeként segítséget kíván nyújtani a továbbtanulási döntés meghozatala előtt álló középiskolásoknak és felkészítő tanároknak, intézményvezetőknek, szülőknek.
Ezért a Szegedi Tudományegyetem november 24-én, csütörtökön egész napos programmal várja a szegedi továbbtanulási lehetőségek iránt érdeklődőket a SZTE Tanulmányi és Információs Központban (Szeged, Ady tér 10.).
Az Összevont Egyetemi Nyílt Nap – amelyen a Szegedi Tudományegyetem mind a tizenegy kara képviselteti magát – fontos segítséget jelent a pályaválasztási döntéshozatalban. A rendezvényen a Szegedi Tudományegyetemre jelentkezők közvetlenül az egyetem és a karok képviselőitől szerezhetik be a legfontosabb és legfrissebb információkat.
Délelőtt 9 és 16 óra között a diákok és kísérőik a képzési kínálatot bemutató standoknál a karokat képviselő egyetemi oktatóknak és a hallgatói önkormányzatok képviselőinek tehetik fel – a tanulmányokkal, az egyetemi élettel, illetve elhelyezkedési lehetőségekkel kapcsolatos – kérdéseiket.
A nyílt napon összesen négy alkalommal – 10, 11, 14, 15 órakor – a karok képviselői egy-egy órás kari tájékoztató előadást is tartanak a kari jelentkezés specifikumairól.
Az egyetem vezetése és a kari vezetők 12 órától az összevont felvételi tájékoztatón, az Országos Felvételi Iroda munkatársaival közös fórumon számolnak be a középiskolai igazgatóknak, osztályfőnököknek, szaktanároknak, illetve pályaválasztási tanácsadóknak az egyetem által kínált lehetőségekről, az SZTE 2006/2007. tanévének felvételi sajátosságairól.
A nyíltnap résztvevői az Egyetemi Könyvtárral és a hallgatói szolgáltató egységekkel is megismerkedhetnek az óránként induló.
A szervezők a rendezvényre várnak minden, a középiskolai diákok továbbtanulását segítő igazgató, igazgató-helyettes, osztályfőnök, szaktanár, illetve pályaválasztási tanácsadó kollégát, aki az ott megismert információk birtokában hatékonyabban tudja majd diákjai továbbtanulási törekvéseit támogatni.
Az eseménnyel kapcsolatos további információ: www.u-szeged.hu/ nyíltnap.

Sport1_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár