2024. március 28., csütörtök English version
Archívum  --  2005  --  16. szám - 2005 október 10.  --  Hangsúly
MÁV-jegypénztár a TIK-ben
MÁV-jegypénztár nyílt a Tanulmányi és Információs Központban, megkönnyítve a jegyhez jutást a vonattal utazók számára. Bolgár Zsoltot, az újonnan nyílt jegypénztárt üzemeltető Universitas-Szeged Kht. ügyvezetőjét kérdeztük.
Honnan ered az egyetemi jegypénztár ötlete?
– Három-négy évvel ezelőtt merült fel először a gondolat, hogy az egyetemen egy jegyértékesítési pontot létesítsünk a hallgatók számára. Sok egyetemista utazik vonattal, ezért egy egyetemi pénztár felállítása nemcsak kényelmesebbé teszi számukra a jegy beszerzését, hanem a többi jegypénztárra nehezedő nyomást és ezzel együtt a sorban állással töltött időt is csökkenti. Az akkori hallgatói önkormányzat azonban jegelte az ötletet, mert nem találtak neki megfelelő helyet. A TIK megnyitása után került újra elő a téma: szerettünk volna az épületbe egy jegykiadó automatát telepíteni. Ezzel viszont az volt a probléma, hogy csak korlátozott módon képes jegyeket kiadni, így hát a szűk szolgáltatási kör miatt elvetettük az automata felállításának ötletét. Inkább egy olyan menetjegyirodát akartunk létrehozni, mint amilyen Szegeden az Anna-kúti MÁV Székházban és a pályaudvaron működik. Idén június táján kerestek meg minket a MÁV-tól, és a tárgyalások során alakult ki az a terv, amelynek egyik első lépéseként létrejöhetett a TIK-ben található jegypénztár. A MÁV hasonló pénztárakat hoz majd létre az ország különböző felsőoktatási intézményeinek hallgatói szolgáltatató centrumaiban. A szegedivel együtt indult a debreceni jegyiroda, de például a miskolciakkal és a pécsiekkel is folynak tárgyalások.
Mit kell tudnunk a TIK-ben található jegypénztárról?
– Október 3-án nyitottunk, és most próbaüzemen vagyunk. Egészen hó végéig zajlik majd a tesztelés, de szerencsére a rendszer teljesen működőképes. A jegypénztárban minden munkanapon fél tíztől délután öt óráig lehet jegyet vásárolni, és mindenféle jegytípust forgalmazunk, kivéve a külföldieket.
Bezár