2024. április 19., péntek English version
Archívum  --  2005  --  16. szám - 2005 október 10.  --  Hangsúly
Mivel közlekedsz a városban és azon kívűl?
Kovács Krisztina (JGYTFK rekreáció II.). Trolival és villamossal szoktam közlekedni. Semmi problémám nincs vele, mivel elég sűrűn is járnak, kb. 5 percenként. A csatlakozással sincs gond, a Széchenyi téren megáll minden, így összességében elégedett vagyok. Kecskemétiként vonattal is közlekedem, a két város között pedig elég sűrűn járnak és 1 óra alatt megteszik az utat. Gyalog viszont csak a belvárosban szoktam közlekedni.
 
Kaliczka László (JGYTFK testnevelés-földrajz III.). Dicséretes, hogy a járműparkot fölújították, de más területeken is érdemes volna fejleszteni. Ilyen például Újszeged vagy Makkosháza, ahol nem valami jó a közlekedés. Ettől függetlenül a közlekedési feltételek egy 5-ös skálán 4-est kapnának nálam. Biciklivel nemigen közlekedem. Vannak ugyan kerékpárutak, de sok esetben a járdán kell közlekedni a nagy autóforgalom miatt, és sokszor az autósok is türelmetlenek. Ennek szerintem még nincs meg Szegeden a kultúrája. A Békés megyei Kondorosról busszal szoktam Szegedre utazni. A 100 kilométeres út több mint két órát vesz igénybe.
 
Filyó Beáta (JGYTFK testnevelés-rekreáció II.). Villamossal és trolival kell közlekednem. Panaszra nincs okom, mert gyorsan, elég sűrűn és pontosan járnak. A távolsági közlekedés viszont enyhén szólva hagy némi kívánnivalót maga után. Szarvasról három átszállással lehet Szegedre jutni vonattal, ráadásul nagyon lassú is. A buszok jóval gyorsabban megteszik az utat, de sajnos nagyon ritkán járnak, így a távolsági közlekedéssel nem lehetek elégedett.
 
Venter Miklós (TTK geográfus II.). A városon belüli közlekedés teljesen jó. A 10-es és 11-es buszokkal szoktam utazni, melyek sűrűn járnak és a megálló is az egyetem közelében van. Mint gyulai, gyakran utazom vonattal is. A csatlakozásra 20-30 percet várni kell. A vonat nagyon sok helyen megáll, így 2 és fél, 3 óra is lehet a menetidő ezen a 120 kilométeren. A zsúfoltsággal is akadnak gondok. Akik a Nagyállomáson szállnak föl, azoknak még jut hely, akik később, azok végigállják az utat…
 
Faragó Beáta (BTK magyar II.) Kecskeméten lakom, az ottani tömegközlekedést ismerve a szegedi maga a mennyország. Nincs okom panaszra, a járatok sűrűn járnak, és az átszállással sincs gond. A két város között vonattal közlekedem. Ez elég gyors, bár a tisztaság hagy némi kívánnivalót maga után.
Bezár