2024. április 25., csütörtök English version
Archívum  --  2005  --  20. szám - 2005. november 21.  --  Sport
OROSZLECKE A BETONNAK. Már a vízilabda LEN-kupa Kranjban zajló selejtezőkörében kiderült, hogy a legjobb nyolc közé jutásért a Betonnak egy csoportelsőt kell legyőznie, hiszen Komolósiék a kvartett második helyét szerezték meg Szlovéniában. A sorsolás pillanatában már tudható volt, nem lesz könnyű dolga Gyöngyösi András mester együttesének a Dinamo Moszkvával szemben. Az orosz együttes ugyan a szegediek által még az Euroligában legyőzött Volgograd mögött végeztek a pontvadászatban, de a nemzetközi porondon hengerel a Dinamo. Az összes mérkőzését megnyerte az egykori szegedi kapuvédő, Dmitrij Scsegyerkin által irányított Moszkva.
A vendégek ezúttal is bizonyítottak: szinte esélyt sem hagyva Varga Pepééknek, 8-4-re győztek az újszegedi Sportuszodában. A végül három találatig jutó Hosnyánszky Norbert nyitotta meg a gólok sorát, de hamar jött az olimpiai bajnok, Varga II Zsolt válasza. Két gyors orosz gól után újból a szegedi gólzsák volt eredményes, így az első negyed után 2-3 állt az eredményjelzőn. Futott az eredmény után a Beton, eredménytelenül. A szünetben már 6-3-ra vezettek a vendégek. Egy gyors Éles-gól még reményt keltett a 700 kilátogató nézőben, de kiderült, ezzel az összes puskaporát ellőtte a Beton. A pontatlan lövések, a rengeteg kihagyott emberelőny és a sok kapufa megpecsételte Tóth Lászlóék sorsát. A Szeged leckét kapott a modern pólóból, így formalitásnak tűnik a december 10-i visszavágó.
 
TOTÁLIS SZEVIÉP-CSŐD. A bajnokságban több váratlan vereséget szenvedett már a Szeviép-Szeged kosárlabdacsapata, a nemzetközi porondon azonban viszonylag jól muzsikáltak a lányok. Egészen az elmúlt szerdáig. Ekkor ugyanis hazai pályán szenvedtek 61–58 arányú vereséget az idegenben egyszer már legyőzött litván Arvi Marijampole ellen. Ez a zakó pedig azt jelenti, hogy amennyiben november 23-án a csoportelső horvát Gospic otthonában nem tesznek csodát a lányok, könnyen lehet, hogy szégyenszemre már az első körben búcsúznak Európától. Pedig úgy kezdődött a mérkőzés, hogy egyértelműen a Szeged a jobbik gárda. 21–14-re vezettünk a 14. percben, aztán teljesen váratlanul 0–16-ot produkált a Tisza-parti csapat. A vendégek az utolsó negyedik jól gazdálkodtak egy alkalommal már tizenöt pontosra is hízott előnyükkel, amikor is poraiból támadt fel a Szeviép-főnix, s 50 másodperccel a vége előtt már nálunk volt az előny (58–57). Aztán újra csak jöttek az érthetetlen hibák: kihagyott ziccer, eladott labda, csapnivaló védekezés, majd litván örömünnep. Ráadásul nem lehetett a sebeket nyalogatni, hiszen vasárnap Sopronban lépett pályára bajnokin Zseljko Dokics együttese. Az MKB-Euroleasing ellen sem sikerült a bravúr, a hűség városában 52-25-ös félidő után 104-50-es vereséget szenvedtek a szeviépes lányok.
 
KILENCEDIK PICK-SIKER, MÁR A CIUDAD REAL JEGYÉBEN. A szintén nemzetközi kupacsapat, a Tatabánya felett aratott tíz gólos, 29-19-es győzelemmel ünnepelte a klub fennállásának 35. évfordulóját a Pick kézilabdacsapata. A múlt sikerkovácsaitól a jelen gárdája sem kíván lemaradni, ennek jele, hogy a Pick kilenc mérkőzésből kilenc győzelemnél tart a bajnokságban. A sérült Ilyés, valamint Krivokapics nélkül sem volt kérdéses a mérkőzés kimenetele, bár a félidőben csupán 4 góllal, 13-9-re vezetett a Pick. A második játékrészben rákapcsoltak Kovács Péter tanítványai, a 7 gólos Perunicsics valamint a 4 gólig jutó Vadkerti vezérletével magabiztos szegedi siker született. Nem zárult ilyen örömteli módon a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének bécsi sorsolása. A Pick a tavalyi döntős, a világsztárokkal teletűzdelt spanyol Ciudad Reallal találkozik. Az első összecsapást valószínűleg december 5-én rendezik Szegeden.
 
MÉG GOMBÓCBÓL IS SOK! A futsal NB I hetedik fordulójában súlyos, kiütéses vereséget szenvedett az Első Beton együttese a Gödöllő otthonában. Szabó Zsolt tanítványai már az első félidőben négygólos hátrányba kerültek, a második félidőben pedig megduplázódott a különbség: Gödöllő–Első Beton 8–0. A hét közepén a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében Csömörön lépett pályára a Szeged, s 5–3 arányban maradt alul a 2004-es bajnok Rubeola FC-vel szemben. A héten azonban hazai pályán lehet javítani: november 21-én 19 órától az NB I-ben a Kanárik ellen, majd pedig 24-én 19.30-tól a Csömör elleni visszavágón láthatjuk a Betont.
 
HAJSZÁLNYIRA A BRAVÚRTÓL A FLORATOM. A listavezető Kecskeméttel találkozott az asztalitenisz Extra Ligában a Floratom Szeged együttese. A szegediek remek játékot nyújtva, főleg a parádézó Dudás vezérletével minimális különbséggel, 10-8 arányban maradtak alul a tavalyi bajnokság ezüst érmesével szemben. A vendégeknél szerepelt a válogatott Demeter, valamint a sportág „zsenijét”, az olimpiai és világbajnok svéd Waldnert legyőző Turbók is. Dudás 3, Bohács és Kriston 2, valamint Lukács 1 győzelmével a Floratom nagyon közel állt a bravúrt jelentő egy ponthoz. A szegediek jelenleg a rájátszást jelentő ötödik helyen állnak a tabellán.
 
FERROÉP SIKER HAZAI PÁLYÁN. Csupán megingás volt a múlt heti vereség a szegedi tekecsapat életében, ugyanis a szombati Sopron elleni hazai meccsen, kiütéses 8-0-s győzelmet arattak. KakukLevente szenzációs formában játszott és 649 fát ért el. A fiatal tehetség, Zempletén Zsombor, saját csúcsot állított fel és 2 fa híját 600-at gurított. Ezzel a győzelemmel a Ferroép megőrizte elsőségét a bajnokságban.
 
TOVÁBB MENETEL A TISZA VOLÁN-SZEVIÉP. Nagy érdeklődéssel várt rangadót játszottak vasárnap Sándorfalván a labdarúgó megyei I. osztályban. A hazai csapat a legutóbbi öt otthoni meccsén nem rúgott négynél kevesebb gólt, egyszer kilenc is kicsusszant a Tápé ellen, s az előző fordulóban a bajnoki listavezető Balástya otthonában nyertek 3-0-ra, igen meggyőző játékkal. Ellenfelük, a Tisza Volán-Szeviép sem mutat rossz formát: a legutóbbi 9 meccséből nyolcat megnyert és egyszer játszott döntetlent, a másik bajnokesélyesnél, Csongrádon. Így aztán a harmadik bajnokesélyes titulására jelentkezett be a 18 éves átlagéletkorú csapat. Arról, hogy a Kiszombor ne számítson negyediknek, ő maga tett mindenszentekkor (5-1 ide), s most a Sándorfalvát is nyolc pont távolságra lökte vissza (2-1 a Volánnak, gólszerző Szekeres és Kökény). Jó játék, gördülékeny támadásvezetés, kitűnő erőnlét – kezd beérni Vágó Attila vezetőedző munkája.

DSC_3290_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár