Bezár

2015

orientációs nap

Orientációs Nap

Orientációs Nap

2015. március 04.
3 perc

Közösségformálás és tájékoztatás új munkatársaink számára

Az Általános Orvostudományi Kar és a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ megújította az újonnan belépő kollégák tájékoztatásának és oktatásának rendszerét. 2015. február 25-től kéthetente Orientációs Nap keretében kapnak segítséget új munkatársaink a gördülékeny munkavégzéshez.

Az Orientációs Nap több fontos célt szolgál: közösségformáló szerepén túl hangsúlyozza a Karon és a Klinikai Központ egészében megjelenő, a munkatársak szakértelmét, szorgalmát és intézmény iránti szolidaritását megbecsülő vezetői szemléletet. Célja továbbá az új belépő kollégák teljes körű tájékoztatása az őket leginkább és közvetlenül érintő, munkaügyi és humánpolitikai kérdésekről, elvárásokról, valamint a juttatási rendszerről.

Az Orientációs Napot minden második héten, szerdán 8:00 – 13:30 óra között tartjuk meg az id. Jancsó Miklós Kollégium (6725 Szeged, Semmelweis utca 7.) 1. számú tantermében.

Az Orientációs Nap programja:

  1. Vezetői köszöntő (KK elnök, ÁOK dékán) 15 perc
  2. Szervezet bemutatása (KK Humánpolitikai Csoport, ÁOK Dékáni Hivatal) 15 perc
  3. Humánerőforrás oktatás (KK Humánpolitikai Csoport, ÁOK Dékáni Hivatal) 45 perc
  4. Munkavédelmi oktatás (GMF Védelmi Iroda) 30 perc
  5. Tűz-és katasztrófavédelmi oktatás (GMF Védelmi Iroda) 30 perc
  6. Környezetvédelmi oktatás (GMF Védelmi Iroda) 30 perc
  7. Integrált irányítási rendszer oktatás (KK Szervezetfejlesztési Osztály) 45 perc
  8. Adatvédelmi oktatás (KK és ÁOK adatvédelmi felelős) 30 perc
  9. Kórházhigiénés oktatás (KK Kórházhigiénés Osztály) 60 perc


Az Orientációs Napra az oktatási-szervezeti egységek erre kijelölt munkatársainak kell regisztrálni új kollégáikat az Intranet/ Alkalmazások/ Új belépők oktatása menüpont alatt. Egy oktatási időpontra maximum 30 fő regisztrálható. Az oktatásra minden új belépőnek az E-04.4 F03 Felvételi oktatások ellenőrző lapja c. dokumentummal kell érkeznie, melyen szerepelnie kell az új belépő nevének és szervezeti egysége megnevezésének. Az oktatások igazolása minden oktatást követően, tematikánként történik. Ezt az oktatók által is leigazolt dokumentumot az új belépő szervezeti egységnél lévő személyügyi anyagába kell elhelyezni.

Az E-04.4 Oktatások c. eljárás leírása és annak mellékletei az Intranet/ Főmenü/ Minőségügy/ Minőségügyi szabályozók/ Eljárások/ E-04 Humánerőforrás gazdálkodás menüpontban elérhetők.

Az Orientációs Napon kötelező a részvétel azon kollégák számára, akik 2014. május 1. (azaz az új belépők megújított oktatási rendszerének bevezetése) óta munkába álltak és ezidáig nem kerültek regisztrálásra az új belépők oktatására, vagy azon részt venni nem tudtak és időközben az adott szervezeti egységben ismétlődő oktatásra sem került sor. Nekik legkésőbb 2015. június 30-ig kell részt venniük valamelyik Orientációs Napon. A most munkába álló új kollégákat lehetőség szerint az első soron következő Orientációs Napra kell regisztrálni, mivel az oktatás egyes elemeinek teljesítése a munkavégzés megkezdésekor (pl. tűzvédelem) törvényi előírás.

A következő Orientációs Nap időpontja: 2015. augusztus 26. szerda 08:00

Helyszíne: id. Jancsó Miklós Kollégium (6725 Szeged, Semmelweis utca 7.) 1. számú tanterem.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek