Bezár

2018

kiemelt_kitunteto_cimek

Kinevezéseket, díszokleveleket adott át az SZTE rektora

Kinevezéseket, díszokleveleket adott át az SZTE rektora

2018. július 03.
4 perc

A Szegedi Tudományegyetem új vezetői és kitüntetett személyiségei számára Szabó Gábor rektor a felsőoktatási intézmény 2018. június 27-i ünnepségén nyújtotta át a rangos elismeréseket kifejező okleveleket.

Egy olyan tekintélyes felsőoktatási intézmény életében, mint a Szegedi Tudományegyetem egyetlen év alatt számos oktató és dolgozó életében hoz fordulatot az eddigi munkát elismerő vezetői kinevezés vagy kitüntetés. Prof. Dr. Szabó Gábor rektori ciklusának egyik jellemzőjeként a felsőoktatási intézmény új vezetői számára a kinevezésüket, az SZTE arra érdemesnek ítélt polgárainak a kitüntető oklevelet ünnepélyes külsőségek közepette adják át. Ezt a tanévet lezáró jeles eseményt 2018. június 27-én az SZTE Rektori Épület dísztermében tartották.


– A szegedi egyetem fizika szakos hallgatójaként nem gondoltam arra, hogy egyszer majd rektorként nyújthatom át például a professor emeritusi címről szóló díszokleveleket intézményünk legtekintélyesebb egyetemi tanárainak, köztük egykori mestereimnek – kötötte össze köszöntőjében a múltat a jelennel, személyes emlékeit az egyetemi közösség jeles eseményével Prof. Dr. Szabó Gábor. A Szegedi Tudományegyem rektora vezetői megbízásokat, habilitációs okleveleket, díszokleveleket és kitüntetéseket adott át.


Az egyetemi rendezvényén megjelent az SZTE oktatási rektorhelyettese: Prof. Dr. Karsai Krisztina, tudományos és innovációs rektorhelyettese: Prof. Dr. Kemény Lajos, a külkapcsolatokért felelős rektorhelyettes: Prof. Dr. Nagy Katalin, valamint az SZTE 12 kari vezetője.


2018. július 1-től DÉKÁNI megbízást kapott az Általános Orvostudományi Karra Dr. Lázár György, a Sebészeti Klinika tanszékvezető egyetemi tanára.


Az SZTE Általános Orvostudományi Karra szóló tanszékvezetői megbízást kapott Dr. Kemény Lajos egyetemi tanár – a tanszék jelenlegi vezetője – a Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikára; Dr. Nógrádi Antal egyetemi tanár – a tanszék jelenlegi vezetője – az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézetbe; Dr. Sáry Gyula egyetemi tanár – a tanszék jelenlegi vezetője – az Élettani Intézetbe; Dr. Boros Mihály egyetemi tanár - a tanszék jelenlegi vezetője – a Sebészeti Műtéttani Intézetbe; Dr. Bereczki Csaba egyetemi docens – a tanszék jelenlegi vezetője – a Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központba; Dr. Hortobágyi Tibor egyetemi docens a Patológiai Intézetbe, aki egyúttal egyetemi docens munkakörre szóló kinevezését is átvette; Dr. Tálosiné Dr. Tóth-Molnár Edit egyetemi docens a Szemészeti Klinikára. Elfoglaltsága miatt Dr. Lengyel Csaba egyetemi tanár az I. számú Belgyógyászati Klinika vezetésére szóló tanszékvezetői megbízását későbbi időpontban veszi át.


EGYETEMI DOCENS munkakörre szóló kinevezést kapott az SZTE Általános Orvostudományi Karon Dr. Almásiné Dr. Csoma Zsanett Renáta adjunktus a Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikára, Dr. Jost Norbert tudományos főmunkatárs a Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézetbe, Dr. Rajda Cecília adjunktus a Neurológiai Klinikára, Dr. Marek Tamás egyetemi docens az Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézetbe, Dr. Balog Attila adjunktus a Reumatológiai és Immunológiai Klinikára, Dr. Bitó Tamás adjunktus a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikára, Dr. Sikovanyecz János adjunktus a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikára.

TUDOMÁNYOS FŐMUNKATÁRS munkakörre szóló kinevezést kapott az SZTE Általános Orvostudományi Karon Dr. Maléth József tudományos munkatárs az I. számú Belgyógyászati Klinikára.


A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa PROFESSOR EMERITA és PROFESSOR EMERITUS kitüntető címet adományozott az oktatásban és kutatásban odaadó felelősségérzettel tevékenykedő oktatóinak, akik maradandó eredményeikkel, valamint a fiatal oktatók-kutatók támogatásával és a tehetséggondozásban végzett tevékenységükkel nemzedékek számára szolgálnak példaként.


Professor Emeritus oklevelét vette át Dr. Engelhardt József az SZTE Általános Orvostudományi Kar Neurológiai Klinika egyetemi tanára, Dr. Jancsó Gábor az Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet egyetemi tanára.


EGYETEMI MAGÁNTANÁRI kitüntető címet kapott az SZTE Szenátusától az SZTE Általános Orvostudományi Karon Dr. Szauder Ipoly, a Kardiológiai Diagnosztikai és Hypertonia Központ igazgató főorvosa.


CÍMZETES EGYETEMI DOCENS kitüntető címet kapott az SZTE Szenátusától az SZTE Általános Orvostudományi Karon Dr. Kovács Károly a Bács-Kiskun Megyei Kórház Általános Sebészetének főorvosa.

Más irányú elfoglaltsága miatt címzetes egyetemi docens kitüntető címét egy későbbi időpontban veszi át: az SZTE Általános Orvostudományi Karon Dr. Kohut László a Magyar Honvédség Honvédkórház, Balatonfüredi Kardiológiai Rehabilitációs Intézetének intézeti főorvosa, orvosezredese.


A rendezvényen készült fényképek itt megtekinthetőek.


Forrás: SZTEinfo

Fotók: Bobkó Anna

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek