SZTE Info

Bolyaiok

MTA Bolyai ösztöndíjasok az ÁJTK-n

2010. június 30-án összesen 203 fiatal kutató vehetett át elismeréseket és ösztöndíj elnyeréséről szóló okleveleket a Magyar Tudományos Akadémián rendezett Bolyai napon. A Bolyai ösztöndíj a különböző generációkhoz tartozó kutatók közötti együttműködést erősíti, és elősegíti a tudományos életpálya tervezhetőségét.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A 203 idei ösztöndíjas közül mindösszesen 8-an művelik az állam- és jogtudományokat, egyikük Karunk oktatója, Dr. Karsai Krisztina egyetemi docens.

Jelenleg Karunkon Dr. Görög Márta egyetemi docens folytat még Bolyai ösztöndíjasként (2009-2012) kutatásokat.


További részletek az eseményről és a Bolyai Ösztöndíjról az MTA honlapján.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2015. január 23.

tudaskapu8_kiemelt

A Lendület pályázatosokat is bemutatja a Szegedi Egyetem Magazin Tudáskapu 8. száma. A SZEM legfrissebb számának középpontjában a kutatómunka áll a tudástérképtől kezdve a szuperszámítógépen át az egyetemtörténetig.

SZTEtelevízió

2015. április 16.

jugyu_napok_kiemelt_nagy

A XIX. Juhász Gyula Napok népszerű a szegedi egyetemisták körében. A 3 napon át tartó program csúcspontja a sportos program és a záró buli.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 27. 17:00 - április 27. 19:00
  Balázs Lajos (Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Csíkszereda): Néprajzi beszélgetés a paraszti nemi kultúráról Beszélgetőtárs Gyöngyössy Orsolya A Somogyi-könyvtár és az MTA-SZTE Vallási Kultúrakutató Csoport, valamint az SZTE Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék rendezésében
 • április 21.
  14:00 - 16:00
  A legviccesebb és a legmeghökkentőbb találatok a DélmagyArchívból
 • április 21.
  16:00 - 18:00
  Hubbes László Attila (Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Csíkszereda): Új magyar mitológia a virtuális térben: a magyar alternatív történelem-szemlélet hívei és újpogány közösségek online megjelenése Az MTA-SZTE Vallási Kultúrakutató Csoport és az SZTE Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék rendezésében
 • április 21.
  16:00 - 18:00
  Zenés beszélgetés Pintér Tünde énekművésszel Műsor: Haydn: A Pastoral Song Verdi: Il poveretto Mompou: Damunt de tu només les flors Kodály: Akkor szép az erdő Kodály: Ne búsuljon senki menyecskéje Csajkovszkij: Jolanta – Jolanta ariozója Mozart: Figaro házassága (részletek) Vendégek: Pataki Bence (basszus) énekművész hallgató és Major Attila (bariton) énekművész hallgató Közreműködik: Oberfrank Péter (zongora) Háziasszony: Vajda Júlia, Liszt Ferenc díjas operaénekesnő (Szegedi Nemzeti Színház) Pintér Tünde énekművész zenei tanulmányait az SZTE Zeneművészeti Karán végzi zeneművész-tanári szakon. Tanulmányai során számos énekversenyen ért el kiemelkedő eredményt. A Somogyi-könyvtár, az SZTE Tehetségpont és az SZTE Sófi Alapítvány szervezésében
 • április 21.
  17:00 - 18:00
  Halasi Zoltán a kötet megjelenését követően Déry Tibor- és Füst Milán-díjban részesült. Halasi Zoltánnal, a kötet fordítójával és írójával beszélgetnek: Mikola Gyöngyi, irodalomtörténész, kritikus (SZTE BTK), Karsai László, történész, egyetemi tanár (SZTE BTK Legújabbkori Egyetemes Történeti Tanszék)