SZTE Info

Bolyaiok

MTA Bolyai ösztöndíjasok az ÁJTK-n

2010. június 30-án összesen 203 fiatal kutató vehetett át elismeréseket és ösztöndíj elnyeréséről szóló okleveleket a Magyar Tudományos Akadémián rendezett Bolyai napon. A Bolyai ösztöndíj a különböző generációkhoz tartozó kutatók közötti együttműködést erősíti, és elősegíti a tudományos életpálya tervezhetőségét.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A 203 idei ösztöndíjas közül mindösszesen 8-an művelik az állam- és jogtudományokat, egyikük Karunk oktatója, Dr. Karsai Krisztina egyetemi docens.

Jelenleg Karunkon Dr. Görög Márta egyetemi docens folytat még Bolyai ösztöndíjasként (2009-2012) kutatásokat.


További részletek az eseményről és a Bolyai Ösztöndíjról az MTA honlapján.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2015. január 23.

tudaskapu8_kiemelt

A Lendület pályázatosokat is bemutatja a Szegedi Egyetem Magazin Tudáskapu 8. száma. A SZEM legfrissebb számának középpontjában a kutatómunka áll a tudástérképtől kezdve a szuperszámítógépen át az egyetemtörténetig.

SZTEtelevízió

2015. július 07.

szemeszter_kiemelt_nagy

A SzemeSZTEr, a szegedi egyetem életébe bepillantó televíziós magazin műsor két adása is érdemes a nézők figyelmére. A félévzáró SzemeSZTEr már elérhető az egyetem hivatalos YouTube csatornáján. Az SZTE médiatáborában készült filmfüzért pedig a VTV Szeged a SzemeSZTEr különkiadásaként tűzi műsorra 2015. július 7-től.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 8. 14:30 - 10. 15:00
  Projekt-konferencia a "Shakespeare-kutatás és a humán tudományok (feltételezett) válságáról".
 • október 12.
  09:00 - 18:00
  Az egynapos workshopon szegedi oktatók és kutatók ismertetik a digitális bölcsészethez kapcsolódó különböző projektjeiket, helyi adatbázisokat és a digitális források feldolgozásával kapcsolatos innovatív kutatási metódusokat, az ezek alkalmazásával elért tudományos eredményeket. A workshop lehetőséget biztosít arra, hogy megvitassuk az általunk használt különböző digitális módszerek és kutatási eszközök előnyeit és buktatóit.
 • október 12.
  10:00 - 16:00
  A rendezvény célja az első napon a hazai és nemzetközi K+F és üzleti együttműködések erősítése, a Horizont 2020 program kutatási és innovációs keretprogram együttműködéseinek feltárása, míg a konferencia második napján az Egyetem, a klaszterek és a tagvállalatok kifejlesztett és piacra vitt ICT alapú termékeinek, szolgáltatásainak bemutatása.
 • október 12.
  14:00 - 15:00
  200. évfordulójára a Szegedi Tudományegyetem Osztrák Irodalom és Kultúra Tanszéke, az SZTE Klebelsberg Könyvtár Osztrák Könyvtára és a budapesti Osztrák Kulturális Fórum előadással és kiállítással emlékezik.
 • október 13.
  10:00 - 15:00
  A 2. napi tematikus blokkokhoz előadóként jelentkezéseket még várunk, ahol nyitott még a regisztráció!