SZTE Info

P1010427

Politológus Vándorgyűlés volt Szegeden

A Politológiai Tanszék június 18-19. között szervezte meg a XVI. Politológus Vándorgyűlést, amely a Magyar Politikatudományi Társaság reprezentatív szakmai eseménye

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Vándorgyűlést még 1995-ben a szegedi politológusok kezdeményezték, azóta különböző helyszíneken minden évben megrendezésre került - most harmadik alkalommal újra Szegeden. A konferencia szakmai igazgatói Fábián György és Kovács László Imre, szervezési igazgatói Molnár Judit és Soós Edit voltak; a szervezésben részt vett a tanszék több oktatója, a lebonyolításban pedig a politológia szakos hallgatók is. A rendezvényen az ország szinte

minden képzési és kutatóhelye képviseltette magát.

 

Az idei Vándorgyűlés címe "Válság - Választás - Demokrácia" volt. A konferencia négy tematikus szekcióban, azokon belül összesen tizenhárom panelben zajlott. Az előadások a címben jelzett kérdéskör nemzetközi és hazai összefüggéseit multidiszciplináris jelleggel járták körül, teret adva az államelméleti, politikai filozófiai, politológiai és alkotmányjogi megközelítéseknek.

 

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karát Paczolay Péter és Soós Edit panelvezetőként, Botyánszki Alexandra, Kovács László Imre, Merkovity Norbert, Révész Béla, Szakács Ildikó Réka és Tóth Károly előadóként képviselték.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2015. január 23.

tudaskapu8_kiemelt

A Lendület pályázatosokat is bemutatja a Szegedi Egyetem Magazin Tudáskapu 8. száma. A SZEM legfrissebb számának középpontjában a kutatómunka áll a tudástérképtől kezdve a szuperszámítógépen át az egyetemtörténetig.

SZTEtelevízió

2015. július 07.

szemeszter_kiemelt_nagy

A SzemeSZTEr, a szegedi egyetem életébe bepillantó televíziós magazin műsor két adása is érdemes a nézők figyelmére. A félévzáró SzemeSZTEr már elérhető az egyetem hivatalos YouTube csatornáján. Az SZTE médiatáborában készült filmfüzért pedig a VTV Szeged a SzemeSZTEr különkiadásaként tűzi műsorra 2015. július 7-től.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 8. 14:30 - 10. 15:00
  Projekt-konferencia a "Shakespeare-kutatás és a humán tudományok (feltételezett) válságáról".
 • október 12.
  09:00 - 18:00
  Az egynapos workshopon szegedi oktatók és kutatók ismertetik a digitális bölcsészethez kapcsolódó különböző projektjeiket, helyi adatbázisokat és a digitális források feldolgozásával kapcsolatos innovatív kutatási metódusokat, az ezek alkalmazásával elért tudományos eredményeket. A workshop lehetőséget biztosít arra, hogy megvitassuk az általunk használt különböző digitális módszerek és kutatási eszközök előnyeit és buktatóit.
 • október 12.
  10:00 - 16:00
  A rendezvény célja az első napon a hazai és nemzetközi K+F és üzleti együttműködések erősítése, a Horizont 2020 program kutatási és innovációs keretprogram együttműködéseinek feltárása, míg a konferencia második napján az Egyetem, a klaszterek és a tagvállalatok kifejlesztett és piacra vitt ICT alapú termékeinek, szolgáltatásainak bemutatása.
 • október 12.
  14:00 - 15:00
  200. évfordulójára a Szegedi Tudományegyetem Osztrák Irodalom és Kultúra Tanszéke, az SZTE Klebelsberg Könyvtár Osztrák Könyvtára és a budapesti Osztrák Kulturális Fórum előadással és kiállítással emlékezik.
 • október 13.
  10:00 - 15:00
  A 2. napi tematikus blokkokhoz előadóként jelentkezéseket még várunk, ahol nyitott még a regisztráció!